Norske karateutøvere til rekordstevne i Tyskland

Publisert 06.09.2017

Hele 1360 karateutøvere fra 85 nasjoner skal delta i det åpne tyske mesterskapet som arrangeres i Leipzig til helgen.

Mesterskapet er et av de prestisjetunge Premier League-stevnene. Det arrangeres totalt 6 slike stevner årlig rundt omkring i verden, og utøvere konkurrerer om pengepremier og viktige rankingpoeng.

1360 utøvere er deltakerrekord for det åpne tyske mesterskapet. Sammenlignet med i fjor ser man en økning på nesten 20 prosent, og ser man tilbake til 2015 er det dobbelt så mange påmeldte nå i 2017.

– Etter at karate ble tatt opp på OL-programmet i Tokyo og innlemmet i ungdoms-OL har vi sett en enorm økning i deltagelsen på internasjonale konkurranser, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Kun topprankede utøvere får delta

Den enorme interessen for deltakelse i store internasjonale stevner har ført til at det fra neste år er innført tak ved Premier League-stevner på 64 deltakere pr. klasse, og det vil kun være de som er ranket blant de 50 beste i verden som prioriteres.

Deltakere fra Norge

Fra det norske fulltidslaget i karate som satser på deltagelse i sommer-OL i Tokyo i 2020 skal Gitte Brunstad fra Mizuchi karateklubb delta i klassen kvinner – 68 kilo og Tommy Kamhaug fra Sarpsborg karateklubb stiller i klassen herre – 67 kilo.

I tillegg til fulltidslaget skal Bettina Alstadsæther og Lotte Ørebæk Andersen fra Stavanger Karateklubb delta. Bettina skal delta i klassen kvinner – 61 kilo, mens Lotte skal delta i klassen + 68 kilo.

Mesterskapet starter med innledende runder på fredag og avsluttes med finaler på søndag. Finalene sendes direkte på TV.