Norske karateutøvere til Paris

Publisert 21.01.2016
Redigert 22.01.2016

Førstkommende helg reiser seks tøffe jenter til Paris for å delta i årets første Premier League-stevne i karate. Det skal kjempes om viktige rankingpoeng som kan få utslag i en OL-kvalifisering.

I forrige uke kvalifiserte en norsk taekwondoutøver seg til OL som arrangeres i Rio denne sommeren. Også i karate fokuseres det på de olympiske leker, siden idretten er inkludert i programmet under Tokyo-OL i 2020.

I helgens stevne i Frankrike deltar hele 985 utøvere fra 307 klubber, deriblant flere nordmenn. I år skal det arrangeres ti Premier League-stevner, som er åpne internasjonale konkurranser der deltakerne kan sanke rankingpoeng. Årets siste stevne, som avholdes i Japan i oktober, har finaler og pengepremier til de beste utøvere. De norske jentene er med i jakten på viktige poeng.

Etter at det ble klart at karate kommer på OL-programmet i 2020 har vi sett at flere utøvere fra norske klubber deltar i internasjonale stevner enn tidligere. De ønsker å samle rankingpoeng til en eventuell OL-kvalifisering, sier sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen.

Kjent modell

Sportssjefen kan fortelle at Norges Kampsportforbund ønsker å ha norske deltakere fra både karate og taekwondo i sommer-OL 2020. Forbundet arbeider i disse dager med å etablere et fulltidslag i karate med tanke på lekene i Tokyo om fire år.

– Vi har lykkes med fulltidslandslag i taekwondo, hvor en utøver nå har kvalifisert seg til OL. Målet er at vi skal få til det samme opplegget for karate, med tett oppfølging og daglige treninger for hele laget, foreller Jacobsen.

Bærum og Stavanger representert i Paris
I helgens Premier League-stevne konkurrerer eliten i karate, og de norske jentene fra Bærum og Stavanger stiller i ulike klasser under helgens stevne. Blant dem er sølvvinner i VM 2014, Gitte Brunstad fra Mizuchi karateklubb i Bærum. Også Stavangerjenta Bettina Alstadsæther skal til Paris. Hun har lang erfaring med store konkurranser og deltok i sommer i de første European Games i Baku.

Norske deltakere:
Nora Evensen, Bærum kampsportklubb, kvinner -68 kg
Julie Kristin Karadash, Bærum kampsportklubb, kvinner – 61 kg
Arina Alice, Mizuchi karateklubb, kvinner -55 kg
Gitte Brunstad, Mizuchi karateklubb, kvinner -68 kg
Lotte Ørbæk Andersen, Stavanger karateklubb, kvinner +68 kg
Bettina Alstadsæther, Stavanger karateklubb, kvinner -61 kg