Norge 4. beste nasjon i nordisk mesterskap

Publisert 25.11.2019

Denne helgen ble nordisk mesterskap i karate arrangert i Danmark. Med fem gullmedaljer og 21 medaljer totalt endte Norge opp som 4. beste nasjon.

Bettina Alstadsæther med gullmedaljen rundt halsen på årets nordiske mesterskap. Foto: Privat.

Det norske fulltidslandslaget deltok ikke grunnet oppkjøring til det viktige Premier League-stevnet i Spania neste helg, men til tross for dette viste en rekke andre norske utøvere seg frem.

De fem gullmedaljene gikk til Sankavi Jeyakkumaran (kadett – 47 kg), Ingeborg Pedersen (junior + 59 kg), Nora Handelsby (junior -59 kg), Bettina Alstadsæther (senior -61 kg) og Gitte Brunstad (senior -68 kg).

Lover godt for fremtiden

Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund, gleder seg over at både unge og mer erfarne utøvere fikk ta del i medaljefesten under årets mesterskap.

Gitte Brunstad og Annika Sælid med hhv gull og sølv på årets nordiske mesterskap. Foto: Privat.

– Nora Handelsby tok sølv i junior-VM forrige måned; et stevne hvor Ingeborg Pedersen tok en fin 7. plass. Bettina og Gitte er erfarne utøvere med en rekke store prestasjoner på CVen. Det er også spennende at unge Sankavi Jeyakkumaran endte opp med gull; en flott prestasjon i kadett-klassen av ungjenta fra Mizuchi Karateklubb, som lover godt for fremtiden, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Satsende kata-utøvere

Tidligere i år ble det igangsatt et større satsningprosjekt på kata i Norge. Kata-prosjektet har i høst hatt fokus på de utøverne som er skulle konkurrere i årets nordiske mesterskap.

I nordisk deltok totalt tolv norske kata-utøvere. Dessverre ble det ingen kata-medaljer til troppen denne gangen, men Norge tok flere fine femte-plasser: I kadett-klassen delte Samra Hopovac og Lisa Østby-Dahl femteplassen. I juniorklassen tok Sara Funie Karadash femteplass. I senior-klassen delte Jeanet Katrin Gjerde og Julie Kristin Karadash femteplass, mens Sindre You Nilsen tok femteplass i kadett-klassen, og Amund Hillestad femteplass i junior-klassen.

Troppen fra Vestnes Varfjell på årets nordiske mesterskap. Foto: Vestnes Varfjell Kampsport.

Fire av kata-utøverne som kom på femteplass i årets mesterskap tilhører Vestnes Varfjell Kampsport.

– Alle våre utøvere var i bronsefinaler, men det gikk dessverre ikke veien med tanke på medaljer denne gangen. Innsats handler ikke nødvendigvis om medalje. Vi er opptatt av å se personlig utvikling hos våre utøvere, og jeg vil trekke særlig frem vår yngste utøver: Sindre deltok i sitt første internasjonale stevne – da er det ekstra bra å havne i bronsefinalen. Det er lagt ned stor innsats fra alle involverte i å nå målet om nordisk, og nå bygger vi videre, sier Mari Karadash, sportslig leder i klubben.

Også sportsjef Jacobsen er glad for fin innsats av kata-utøverne i årets mesterskap.

– Vi er svært glade for det gode arbeidet som nedlegges i klubbene på kata-siden, og det er positivt å se at mange utøvere var tett på medalje i årets nordiske mesterskap. Dette er unge og satsende utøvere med potensiale, og vi gleder oss til å følge dem videre, avslutter Jacobsen.

Alle resultater fra årets nordiske mesterskap finner du i Sportdata.