Medaljegrossistene fra Sarpsborg

Publisert 05.08.2015
Redigert 02.09.2015

Først publisert 30. mai ved Sarpsborg24.no av Morten Øby.

Det er neppe en klubb i Norge som kan skilte med like stor medaljefangst som Sarpsborg karateklubb.

Det er klubbens flaggskip, Fighting team, som reiser Europa rundt og sanker medaljer.

– Dette er toppidrett. Mange av disse trener fem dager i uken og i oppkjøringsperioder trener de hver dag, forteller teknisk leder Juan Lopez.

Medaljegrossistene fra Sarpsborg

Denne gjengen har hentet disse pokalene så langt i år. Fra venstre: Nora Handelsby, Amanda Smaadal, Michael Pettersen, Sebastian Vedal Olsen, Adrian Federico Lopez Salas, Ole Christian Hansen, Tommy Kamhaug, Henrik Rydstrøm, Kjell Andre Hansen.

Klubben har bygd opp gruppa Fighting team gjennom flere år og bærer nå frukter av et møysommelig arbeid.

Tommy Kamhaug, Ole Christian Hansen

Fra venstre: Tommy Kamhaug og Ole Christian Hansen.

– Vi startet opp med dette for en del år siden og plukker ut de beste. Dette er en elitesatsing som reiser rundt på cuper og nivået har blitt veldig høyt. Derfor må de ut i Europa for å matches på et høyt nok nivå. Det er også helt avgjørende at de er med på store og gode nok konkurranser for å kunne være aktuelle for det norske landslaget, mener Lopez. De konkurrerer i Sport karate.

– Sport karate har hatt en voldsom utvikling de siste 10-15 årene. Det er her det konkurreres og i denne formen er det cup. Det vil si at du blir satt opp mot en motstander og vinneren går videre. Taperen er ute. Det kan være ganske brutalt å ryke ut i første kamp når du har forberedt deg til konkurransen i lang tid og kanskje reist langt, men alle vet hva de går til, sier Lopez.

I år har klubben vunnet ekstremt mye, både i Norge og i Europa. Blant annet ble klubben kåret til den beste klubben under en stor cup i Tsjekkia, men i år er det alle medaljene i NM som henger høyest. Der tok klubben hjem fem gull, seks sølv og en bronse.

Nora Handelsby er en av landets mest lovende 13-åringer.

Nora Handelsby er en meget lovende 13-åring.

– Det var stort, smiler Lopez som forteller at klubbens eliteutøvere skal på flere store stevner i år. Om tre uker er det Østerrike, men de skal også på cuper i Danmark og England. Ut i Europa for å jobbe mot det store målet.

– Målet er å komme med på landslaget og Europamesterskapet i februar neste år, sier Juan Lopez.

adrian med medalje

Adrian Lopez Salas ble i fjor europamester. (WIKF stilarts-EM, kadett. kampsport.no, red. anm.)