Medaljedryss i EM-oppkjøringen

Publisert 23.01.2017
Redigert 25.01.2017


Karateutøvere fra fulltidslandslaget og fra flere norske karateklubber deltok denne helgen i sesongens første internasjonale konkurranse.

Totalt deltok 700 utøvere, hvor 18 var nordmenn, i stevnet som ble avholdt i Hard i Østerrike lørdag 21.januar. De norske utøverne fikk hard motstand i konkurrenter fra 25 andre nasjoner. Den store oppsvingen i antall deltakere i karatestevner skyldes at karate nå skal være del av OL i Tokyo 2020, og i ungdoms-OL i 2018. Dette gjør at utøvere ønsker å delta internasjonalt i større grad enn tidligere

God EM-oppkjøring

For nordmennene som skal delta i EM for juniorer ble stevnet i Østerrike en flott oppvarming. Ikke bare fikk de testet formen mot internasjonale motstandere, de kom godt ut av det også. Flere medaljer fikk bli med hjem i bagasjen til de EM-klare utøverne. Metall av edleste sort fikk bli med Andrine Hilton hjem etter hennes prestasjoner i klassen kumite kvinner U21 -68 kg. Hilton er blant de som er tatt ut til å representere Norge under junior-EM. I tillegg er hun tatt ut til landslaget i karate fra 1.februar.

Også EM-klare Annika Sælid fra og Daniel Cho Johansen, begge fra Sentrum kampsportklubb, presterte til medalje i Østerrike og to bronsemedaljer fikk bli med tilbake til Sarpsborg. Fra Sarpsborg Karateklubb deltok Nora Handelsby og Adrian Lopez som kunne reise hjem til Østfold med henholdsvis gull og bronse om halsen og med økt selvtillit før Europamesterskapet.

Europamesterskapet for kadett, junior og U21 avholdes i Sofia i Bulgaria 17.-19.februar 2017. Fra Norge reiser ti utøvere som nå er tatt ut. Ni skal konkurrere i kumite og en skal konkurrere i kata. Totalt er det utøvere fra fire ulike karateklubber som skal representere Norge blant Europas bese utøvere. Blant representasjonsutøverne er landslagsutøverne Tommy Kamhaug fra Sarpsborg Karateklubb og Ismail Bellemkhannate fra Mizuchi Karateklubb, som nå får selskap av Andrine Hilton fra Tiger Karateklubb.

Alle resultater fra helgens stevne finner du i SportData.

Andrine Hilton dro hjem fra Østerrike med gull rundt halsen.