Klare for årets andre Premier League-stevne

Publisert 14.02.2020

Denne helgen arrangeres årets andre Premier League-stevne i karate i Dubai. Tre norske utøvere har tatt turen til de Forente Arabiske Emirater for å måle krefter mot verdens beste karate-utøvere.

Totalt deltar nær 600 utøvere fra 85 land i stevnet. Konkurransene i Dubai denne helgen blir en viktig del av oppkjøringen til OL-kvalifiseringsstevnet i Paris i mai.

Kun de beste i verden deltar i Premier League-stevnene, og stevnet i Dubai er det andre av en serie på seks i løpet av året. Fra Norge deltar:

Bettina Alstadsæther, Stavanger Karate klubb -61 kg
Andrine Hilton, Tiger Karate klubb, -68 kg
Ismail Bellemkhannate, Mizuchi Karate klubb +84 kg

Hele verdenseliten deltar

Helgens Premier League-stevne inngår i rekken av utvalgte konkurranser hvor de norske utøverne med ambisjoner om å kvalifisere seg til OL deltar. Vurderingsstevnene, inkludert Premier League Dubai, teller for å bli vurdert til laget som skal delta i selve OL-kvalifiseringsstevnet i mai. Til dette stevnet kan Norge sende kun én utøver per vektklasse.

Om man ser på påmeldingslisten er det liten tvil om at Dubai-konkurransen er viktig for verdenseliten: Med to unntak stiller alle regjerende verdensmestre i Dubai, melder World Karate Federation på sine nettsider.  

Historisk OL det store målet

Interessen for karate har økt betydelig de siste årene, i etterkant av at idretten kom på OL-programmet for Tokyo 2020.

– Karate jobber for å få plass på det faste OL-programmet – men det gjør også en rekke andre idretter, og det er ikke sikkert at det blir flere OL-konkurranser for våre senior-utøvere i karate. Dette konkurranseåret blir dermed spesielt for verdens fremste karate-utøvere, da alle sikter mot å delta i OL i Japan, og mulighetene for å sikre seg det som uansett blir historiske karate-medaljer, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.