Sterk bronsemedalje i sitt siste juniormesterskap

Publisert 05.02.2018

Denne helgen konkurrerte 13 norske karate-utøvere om EM-medaljer og plasser til ungdoms-OL når karate-EM for kadetter, juniorer og U-21-utøvere ble arrangert i den tidligere OL-byen Sotsji, Russland. Høydepunktet sett med norske øyne var en sterk bronsemedalje på mesterskapets siste dag av Ismail Bellemkhannate.

– Jeg gikk inn i dette mesterskapet med høye forventninger og troen på medalje. Jeg var også vel vitende om at jeg ikke kan ta noe for gitt, og at jeg måtte jobbe veldig hardt for å komme på pallen, sier en glad medaljevinner rett etter kampen.

Bra taktikk

Bellemkhannate, som representerer Mizuchi Karateklubb i Bærum, er en av tre utøvere på det norske fulltidslandslaget, som satser målrettet mot OL i Tokyo i 2020. Han var nær på å ta medalje i fjorårets EM, og hadde derfor et sterkt ønske om å nå pallen i det som ville bli hans siste store juniormesterskap.

–  I første runde gikk jeg en veldig tøff kamp mot en utøver fra Georgia. Neste kamp vant jeg 11-1 etter veldig bra taktikk og utnyttelse av situasjonene jeg ble satt i, og i semifinalen ventet Hviterussland, sølvvinner fra fjorårets 2017. Etter kort tid lå jeg under 5-1, men jeg fikk inn et spark mot hodet og stillingen var 5-4. Resten av kampen presset jeg på, men endte dessverre til slutt opp med å tape.

Jobbet målrettet og hardt

Til tross for tap i semifinalen klarte Bellemkhannate å holde fokus på den kommende bronsefinalen.

– Det var bare å holde kroppen varm og hodet kaldt og gjøre meg klar til den viktigste kampen – bronsefinalen. Her møtte jeg en motstander fra Ungarn som jeg har slått før. Jeg visste dermed hva som måtte til, og kom seirende ut av kampen med 4-2. Å ta bronse i mitt siste EM som U-21-utøver var spesielt, og bevis på at hardt arbeid lønner seg. Jeg og landslagstrener Wayne Otto har jobbet målrettet og hardt mot dette. Etter å ha vært så nær i fjor var det fantastisk å stå på pallen i et så stort mesterskap, sier Ismail.

En som stiller seg i rekken av gratulanter er Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

– Vi er svært glade for å avslutte årets junior-EM med medalje på mesterskapets siste dag. Mange i den norske troppen gikk gode kamper, og Adrian Lopez Salas tok blant annet en solid 7. plass. Vi ser allikevel at nivået på karate, også i Europa, blir stadig høyere, noe som er en konsekvens av at idretten nå er på OL-programmet. I årets junior-EM deltok totalt 900 utøvere. Det er derfor ingen overraskelse at kampen om medaljene var hard, og at det var en av troppens eldste utøvere, som også befinner seg på fulltidslandslaget, som endte opp med å ta medalje, sier Jacobsen.