Medaljer i Eurocup

Publisert 02.05.2018
Redigert 03.05.2018

Karatelandslaget høstet medaljer i Eurocup denne helgen, alle valører fikk bli med hjem i bagasjen. Forhåpningene til det kommende EM er høye hos flere av utøverne.

Eurocup ble avholdt i Østerrike denne helgen med totalt 770 deltakere fra hele Europa. Ismail Bellemkhannate presterte godt og kunne reise hjem med gull.

– Eurocup var en suksess for meg. Jeg gikk seks kamper og vant alle, så det ble gull både i U21 og Senior Open, sier Bellemkhannate som nå føler seg klar for trening og precamp før avreise til EM i Serbia neste uke.

Også Andrine F. Hilton dro fra Østerrike med edelt metall om halsen, men dessverre gikk det ikke helt til topps denne gangen.

– Det var litt tungt på starten denne gangen før det løsnet. Det var kjedelig å ikke klatre helt til topps, sier landslagsjenta som måtte nøye seg med bronse i klassen -68 kg. I lagkonkurransen ble det ikke gjennomført kamp for Hilton, da ingen motstandere møtte opp.

Stavangerjenta Bettina Alstadsæther som skal representere Norge under EM i mai deltok også i Eurocup og kunne etter konkurransen stille seg nest øverst på pallen og smykke seg med sølv.

Utøvere fra ivrige norske klubber deltok også i Østerrike, flere tok medaljer og presterte godt. Klubbene som var representert på Eurocup var Stavanger Karateklubb, Sarpsborg Karate klubb, Sentrum Kampsport klubb og Rana Karateklubb.

EM i sikte

Neste steg for karatelandslaget er Europamesterskapet for seniorer i karate som i år arrangeres i Novi Sad, Serbia 10.-13. mai. Sammen med coacher Wayne Otto og Morten Alstadsæther reiser de norske landslagsutøverne og andre som er tatt ut til å representere Norge. Det norske laget består av:

Andrine Hilton -68 kg
Ismail Bellemkhannate +84 kg
Tommy Kamhaug -67 kg
Bettina Alstadsæther -61 kg
Lotte Andersen +68 kg
Ole Christian Hansen -75 kg