WKF: Viktige OL-forberedelser i Lisboa

Publisert 29.04.2021

Pressemelding
De norske karate-utøverne fortsetter de viktige forberedelsene frem mot OL-kvalifiseringsstevnet i Paris i juni. Denne helgen avholdes det viktige Premier League-stevnet i Lisboa – fire norske utøvere er påmeldt. Du kan følge stevnet LIVE på WKFs YouTube-kanal!

Den norske troppen i Lisboa er:

  • Andrine Hilton (-68 kg)
  • Adrian Lopez Salas (-84 kg)
  • Bettina Alstadsæther (-61 kg)
  • Lotte Andersen (+68 kg)

Lotte Andersen, Bettina Alstadsæther og Andrine Hilton deltok forrige uke på treningsleir i Luxembourg, sammen med landslagstrener Wayne Otto. Utøverne har også deltatt på samlinger i Østerrike og Frankrike. For Adrian Lopez Salas er det kommende stevnet i Lisboa den første konkurransen etter et lengre skadeavbrekk.

Du kan følge stevnet LIVE fredag og lørdag på WKFs YouTube-kanal.

Ser frem til å teste kroppen

De norske utøverne Bettina Alstadsæther og Andrine Hilton ser begge frem mot helgens konkurranser.

Både Alstadsæther og Hilton fikk etter et års konkurranseopphold muligheten til å konkurrere igjen under Premier League-stevnet i Istanbul i mars. Under Premier League-stevnet i Istanbul gjorde begge et sterkt konkurranse-comeback med hver sin 7.plass. Begge utøvere vil ha ambisjoner om å prestere enda bedre i Lisboa.

– Nå har vi startet å komme oss litt mer på plass her nede, og første treningsøkt er unnagjort! Jeg er veldig spent på å teste kroppen skikkelig under konkurranser, men vi tar med oss gode treninger fra både Østerrike og Luxembourg og gleder oss til action, forteller Andrine Hilton tirsdag ettermiddag.

Internasjonal motstand

For å kunne forberede seg optimalt frem mot OL-kvalifiseringen i juni har det norske laget vært helt avhengig av sterk internasjonal motstand. I Østerrike tidligere i april samarbeidet Wayne Otto og den østerrikske landslagstreneren Juan Luis Cardenes om å lede øktene.

– Vi er glade for å ha en landslagstrener med svært godt internasjonalt nettverk, noe som muliggjør denne typen treningssamlinger. Nå ser vi frem til å se hva de gode forberedelsene resulterer i under helgens kamper, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Emne: