Karate-utøver Annika Sælid (18) fra Sarpsborg fortsetter å imponere

Publisert 23.02.2020

Annika Sælid fra Sentrum Kampsport Sarpsborg tok forrige helg gull i junior-EM i Budapest fortsetter med å imponere. Denne helgen vant hun gull i U21-klassen i det store Grand Prix-stevnet i Slovakia.

Lørdag vant Sælid 3-2 over Sara Krivdova fra Slovakia i finalen for klassen kvinner U21 -68 kg.

Klubbvenninnen også på pallen

Grand Prix-konkurransen ble arrangert Bratislava, og det deltok hele 1600 utøvere fra 31 nasjoner. Klubbvenninnen Mariam Skogland vant sølv i klassen kvinner U21 -55 kg. Skogland ledet sin finalekamp mot Ariadna Panchuk fra Ukraina, men ble dessverre disket. Hun fikk også en femteplass i klassen kvinner senior -55 kg.

Adrian Lopez Salas, som er en del av det norske fulltidslandslaget i karate, var også påmeldt til helgens stevne, men deltok ikke grunnet sykdom.

Premier League neste

Helgens resultat lover godt med tanke på at Annika Sælid neste uke skal delta i Premier League-stevnet i Salzburg.

– Premier League-stevnene er de tøffeste stevnene på den internasjonale karate-kalenderen, og bare de 64 beste i verden er kvalifisert. Her skal også Adrian Lopez Salas delta. Mariam Skogland har foreløpig ikke nok ranking-poeng til å delta i Premier League, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

I tillegg til Sælid og Lopez Salas deltar følgende norske utøvere i Salzburg neste helg:

Bettina Alstadsæther, Stavanger Karateklubb (-61 kg)
Andrine Hilton, Tiger Karateklubb (-68 kg)