Klagen avvist: Oppdatering rundt WKF-situasjonen

Publisert 22.04.2022

Som tidligere kommunisert sendte forbundsstyret i Norges Kampsportforbund den 9. februar en formell klage på World Karate Federation sitt vedtak om suspensjon av NKF. Dommer Vincent Chen i WKF Disciplinary og Legal Committee har nå behandlet og avvist denne klagen.

– Vi har et enstemmig styre som har vedtatt at NKF ønsker å beholde sitt medlemskap i WKF og har forsøkt å gå i dialog med WKFs ledelse for å sammen finne løsninger på hvordan vi kan løse denne situasjonen, sier Tore Bigseth, president i Norges Kampsportforbund.

Videre muligheter

Norges Kampsportforbund står nå igjen med to muligheter for at den midlertidige suspensjonen ikke skal bli permanent:

  • Kampsportforbundet kan fremme sin sak for WKF-kongressen senere i år, i håp om at kongressmedlemmene stemmer for å beholde Norges Kampsportforbund som medlem.
  • Kampsportforbundet kan anke suspensjonen inn for Court of Arbitration for Sport (CAS). Utfallet i en eventuell CAS-dom vil bidra til å gi en juridisk avklaring rundt hvordan karate både i Norge og resten av verden bør være organisert.

Kampsportforbundet jobber nå med hjelp fra juridisk ekspertise innen Court of Arbitration for Sport (CAS) for å se på muligheten for å fremme saken for CAS om/når eksklusjonen blir gjort gjeldende etter WKF-kongressen.

Har du spørsmål eller innspill til denne saken? Benytt gjerne kommentarfeltet på kampsportforbundets facebook-side, eller send en e-post til post@kampsport.no.