Karate: Norgeseliten samles i Sarpsborg

Publisert 05.03.2020

Denne helgen arrangeres NM i WKF-karate i Sarpsborg. Arrangør er Sarpsborg Karateklubb. Totalt deltar 200 utøvere og 34 klubber i årets mesterskap, og blant de påmeldte er landets fremste karateutøvere.

Arrangementet går av stabelen i Sarpsborghallen førstkommende lørdag. Alt av praktisk informasjon om årets NM finner du her.

Fulltidsutøvere stiller

De norske fulltidsutøverne Andrine Hilton og Adrian Lopez deltar begge på årets NM. Fulltidsutøver Ismail Bellemkhannate deltar ikke grunnet skade.

–  Våre tre fulltidsutøvere jobber nå målrettet frem til OL-kvalifiseringsstevnet i Paris i mai, og NM blir en fin del av oppkjøringen for Andrine og Adrian. For Adrian, som stiller for Sarpsborg Karateklubb, blir dette også NM på hjemmebane. Fulltidsutøverne har forberedt seg godt, og fikk denne uken også besøk fra utlandet: Seks utøvere fra USA, Polen, England, Jamaica og Finnland har tatt turen til landslagsanlegget ved Skullerud for å sparre med det norske laget, og samlingen fortsetter etter NM, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

I tillegg til utøverne på fulltidslandslaget stiller flere utøvere som har markert seg også internasjonalt de senere årene. Bettina Alstadsæther, som deltok i fjorårets European Games i Minsk, stiller, i tillegg til fjorårets sølvvinner i junior-VM, Nora Handelsby.

Klar for NM på hjemmebane

Sentrum Kampsports Annika Sælid, som nylig tok gull i junior-EM, samt er regjerende ungdoms-OL-mester i karate, deltar også i årets NM. Dette er første gang Sarpsborg-jenta stiller i senior-klassen i et NM, og tross for sterke resultater internasjonalt de siste årene forventer Sælid tøff motstand denne helgen.

–  Selvfølgelig hadde et NM-gull på hjemmebane vært utrolig morsomt, men jeg vet at jeg har sterke konkurrenter i klassen min. Jeg har heller ikke hatt den beste oppkjøringen til NM, da jeg har vært syk, og også skadet meg i Slovakia under et stevne. Dette resulterte i at jeg måtte trekke meg fra K1-stevnet i Østerrike nå nylig, samt gå en uke uten karate-trening, forteller Sælid, som forsikrer at det mentale ikke er påvirket av utfordringene den siste tiden, og at hun ser frem mot helgens NM.

Vi ønsker alle utøvere og frivillige lykke til under årets NM!

 

Emne: ,