Karate-NM 2019

Publisert 16.03.2019

Kjære publikum, deltakere, dommere, trenere og andre kampsportvenner.

På vegne av karateseksjonen i Norges Kampsportforbund er det en stor ære for meg å få ønske velkommen til det 46. Norgesmesterskapet i Karate.

I år er mesterskapet fordelt over tre byer i vårt herlige land. Oslo, Bergen og Kvinesdal. Vi takker Bærum Karate Klubb og Sarpsborg Karate Klubb for å tatt på seg ansvaret og trådd til som arrangørklubber på Østlandet, Fjell Karate Klubb i Bergen, og Kvinesdal Karate Klubb som også feirer 40-årsjubileum. Neste år har vi som mål å være samlet under samme tak ved NM veka februar 2020. Lang vei å gå, både politisk og praktiske forberedelser, men vi håper å få det til.

Det ligger mye arbeid og forberedelser bak et slikt arrangement. Derfor ønsker jeg å rette en stor takk til alle de frivillige som har lagt ned timer med dugnad for at NM 2019 skal bli en realitet.

Vi skal også huske på dommerne som legger ned mye arbeid i forberedelser og jobber under press i hver kamp. De får sjelden skryt for sitt arbeid og fortjener en stor takk for den frivillige jobben de gjør. Uten dommere, heller ingen konkurranser.

Jeg vil også gratulere alle utøverne med dagen. Det ligger mye fysisk og mental trening før dagen i dag. Både dedikerte timer, svette og kanskje noen tårer hører til forberedelsene før store stevner, som NM er.

Det er over 590 påmeldte utøvere fordelt over tre grener innen karate til årets NM. Dette er en økning fra i fjor og det ligger an til mange spennende kamper. Med alle klasser og kamper gjennomført på en og samme dag er det duket for en dag med spekket underholdning fra første stund.

(WKF har live streaming av sine 33 klubber og 237 starter via Joymo til kr.49,-)

Seksjonsstyret karate

Jannikke Berger