Karate-EM: Følg mesterskapet LIVE!

Publisert 18.05.2021

Pressemelding
Fire norske karate-utøvere skal neste uke konkurrere i EM. Mesterskapet arrangeres i Porec, Kroatia, 19.-23. mai. Totalt deltar over 500 europeiske utøvere fra 47 land. – Et senior-EM er i seg selv et av de viktigste stevnene på kalenderen for de norske utøverne. I år blir EM ekstra viktig, da dette er de siste konkurransene før OL-kvalifiseringsstevnet i Paris i juni, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Den norske troppen i Lisboa er:

  • Andrine Hilton (-68 kg)
  • Adrian Lopez Salas (-84 kg)
  • Bettina Alstadsæther (-61 kg)
  • Lotte Andersen (+68 kg)

Alle de norske utøverne går innledende runder 19. mai, og evt. bronsefinaler og finale lørdag 22. mai.

Du kan følge de norske utøverne gjennom mesterskapet LIVE på WKFs YouTube-kanal!

Du finner all praktisk informasjon om stevnet, samt oversikt over påmeldte utøvere, i Sportdata.

Stadig høyere nivå

Laget deltok for to uker siden i det viktige Premier League-stevnet i Lisboa. I Lisboa ble det dessverre ingen pallplasseringer for de norske utøverne.

– Vi ser de siste årene at nivået innen internasjonal karate har blitt stadig høyere. Dette er en naturlig og positiv konsekvens av at idretten kom på OL-programmet i Tokyo. Til tross for at konkurransene i Lisboa ikke resulterte i medaljer gikk flere av våre utøvere gode kamper. Stevnet ble en fin oppkjøring til konkurransene som nå venter laget, og vi gleder oss til å se hva utøverne får til både i EM og OL-kvalifiseringen, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Positiv oppkjøring

Også landslagstrener Wayne Otto ser frem til konkurransene, og melder om god stemning i laget etter en positiv oppkjøring til mesterskapet.

– De siste 18 månedene har naturligvis vært krevende for alle, inkludert utøverne som har forberedt seg til viktige konkurranser. Jeg er svært stolt av hvordan utøverne har møtt utfordringene de har støtt på i denne perioden, og hvordan de har forberedt seg til årets konkurranser med dedikasjon og besluttsomhet, forteller Otto.

Adrian Lopez Salas. Foto: Eivor Eriksen.

Ambisjoner om å forbedre 5. plassene

Otto forteller at flere av utøverne har gode minner fra forrige EM, og går inn i dette mesterskapet om å forbedre tidligere resultater.

– Adrian har slitt med skader det siste året, men jeg er glad for å kunne si at han nå har lagt skadeproblemene bak seg, og er i rute med tanke på oppkjøringen til EM. Vi håper at han kan få ut alt potensiale, og forbedre sin flotte femteplass fra EM i 2019. Bettina vil også ha ambisjoner om å forbedre sin femteplass fra 2019-EM, og sikre seg sin første EM-medalje. Hun må kjempe opp mot sitt beste siden hun stiller i en av de tøffeste klassene i stevnet, men tidligere mesterskap har vist at hun er mer enn kapabel til å nå medaljerundene.

– Når det gjelder Andrine og Lotte fikk Andrine en god start på konkurranseåret med en fin 7.plass i Premier League i Istanbul, og deretter et tap mot en av verdens beste karate-utøvere i Portugal for to uker siden – alt etter å ha kommet tilbake etter sykdom. Lotte har forberedt seg så godt hun kan i Danmark, til tross for flere utfordringer. På grunn av gjeldende korona-restriksjoner har vi ikke sett henne trene og konkurrere like mye med de andre utøverne som vi skulle ønske. Hun deltok blant annet ikke med resten av laget i Premier League i Lisboa på grunn av korona-restriksjoner i Danmark. Hennes tidligere prestasjoner og erfaring fra konkurranser på dette nivået gjorde at hun allikevel ble tatt ut til årets EM, avslutter Otto.

Emne: , ,