Kampen om OL-plassene: Premier League

Publisert 10.09.2018

Konkurransen om OL-plassene starter for alvor under Premier League i karate denne helgen. Fra Norge stiller fem utøvere i kampen om de første rankingpoengene til OL-kvalifisering.

Første stevne med mulighet for å sanke rankingpoeng til OL-rankingen finner sted i Berlin denne helgen. Å kvalifisere seg til OL via rankingpoeng er en av to muligheter til å få delta i de olympiske lekene på karatesiden. De fire høyest ranket i hver klasse våren 2020 er automatisk tildelt en OL-plass. Den andre muligheten er å kvalifisere seg gjennom å bli topp to under kvalifiseringsstevnet som avholdes i Paris i mai 2020.

Alle utøvere starter med null poeng ved stevnestart i Premier League som avholdes denne helgen, og prestasjonene under stevnet vil være grunnlaget for de første poengene som spiller inn på OL-rankingen . Fra Norge reiser fem utøvere som har Tokyo-OL som sitt mål.

Norske utøvere
Andrine Hilton, kvinner -68 kg
Gitte Helene Brunstad, kvinner -68 kg
Bettina Alstadsæther, kvinner -61 kg
Lotte Ørbæk Andersen, kvinner +68 kg
Ismail Bellemkhanate, menn +84 kg

Coach er landslagstrener i karate Wayne Otto.

De fem deltakerne har frem til stevnet vært rangert blant de 64 beste i sin klasse. Det er kravet for deltakelse i Premier League. Alle utøverne satser mot OL om to år, og alle har ladet opp til stevnesesongen med samlinger og treningsleire denne sommeren.

Vi ønsker lykke til!

Landslagsutøver Ismail Bellemkhanate er på jakt etter rankingpoeng under PL i Berlin denne helgen.