Kampen om OL-billettene har startet for fullt

Publisert 22.01.2020

Denne helgen arrangeres sesongens første Premie League-stevne i karate i Paris. Over 700 utøvere fra 92 land deltar, og Norge sender fire utøvere som alle satser for fullt frem mot OL i Tokyo senere i år.

Kun de beste i verden deltar i Premier League-stevnene, og stevnet i Paris er det første av en serie på seks i løpet av året. Fra Norge deltar:

Bettina Alstadsæther, Stavanger Karate klubb -61 kg
Andrine Hilton, Tiger Karate klubb, – 68 kg
Adrian Lopez Salas, Sarpsborg Karate klubb – 84 kg
Ismail Bellemkhannate, Mizuchi Karate klubb +84 kg

Kvalifiseringsstevnet avholdes også i Paris

Bettina Alstadsæther, her med far og trener Morten Alstadsæther, satser også for fullt frem mot OL. Foto: Privat.

Helgens Premier League-stevne inngår i rekken av utvalgte konkurranser hvor de norske utøverne med ambisjoner om å kvalifisere seg til OL må delta. Vurderingsstevnene, inkludert Premier League Paris, teller for å bli vurdert til laget som skal delta i selve OL-kvalifiseringsstevnet i mai.

Karate har økt i popularitet verden over siden idretten kom på OL-programmet. I Frankrike er karate nå en svært stor og veletablert idrett, og det er niende gang Paris kan ønske velkommen til Premier League-stevne. Kvalifiseringsstevnet i mai avholdes også i Paris, og her kan Norge sende kun én utøver per vektklasse.

Tapte mot verdensmester

For tre av de norske utøverne blir dette sesongens første stevne. Adrian Lopez Salas startet derimot sesongen med et Serie A-stevne i Santiago. Her tok han en fin 7. plass i en stor klasse, og måtte gi tapt for regjerende verdensmester Sekouri Yassine fra Marokko.

– Vi er svært spent på hva våre norske utøvere får til denne helgen, og håper utøverne får en fin generalprøve i Paris i forkant av OL-kvaliken i mai, sier sportssjef Dag Jacobsen.