Sesongstart i Santiago

Publisert 09.01.2020
Redigert 10.01.2020

Landets fremste karate-utøvere går en spennende konkurransesesong i møte, hvor det store målet er kvalifiseringsstevnet til OL. Kvalifiseringsstevnet arrangeres i Paris i mai, og to av utøverne som satser frem mot OL er Adrian Lopez Salas og Mariam Skogland. Begge starter sesongen med Serie A-stevne i Santiago, Chile denne helgen.

Totalt deltar over 400 utøvere fra 65 land i stevnet i Chile, som blir en viktig del av oppkjøring til OL-kvalifiseringen. I tillegg til Skogland og Lopez Salas deltar også den norske kata-utøveren Irene Galtung i stevnet i Chile.

Stiller i ny vektklasse

Adrian Lopez Salas. Foto: Eivor Eriksen.

Både Lopez Salas og Skogland konkurrerte i Chile også under fjorårets junior-VM, da dessverre uten å ta medalje. Begge utøverne reiser dermed til Chile med et sterkt ønske om å ta med seg medaljer hjem denne gang, og Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund, gleder seg til å se hva Lopez Salas og Skogland får til i Santiago i helgen.

– Dette er det første stevnet hvor Adrian skal konkurrere i ny vektklasse; fra nå av skal Adrian konkurrere i OL-klassen -75 kg, mens Mariam skal konkurrere OL-klassen -55 kg, forteller Jacobsen.

Arrangeres i Chile for tredje gang

Det chilenske karate-forbundet har de siste årene fått god erfaring med å arrangere store karate-stevner: Dette er tredje gang det avholdes Serie A-stevne i Chile, og Maria Angelica Coronil Flores, president i det chilenske karate-forbundet lover at alle utøvere vil bli tatt godt imot.

– I løpet av de siste tre årene har vi jobbet hardt for å tilby alle en turnering på høyeste nivå, som er ivaretar karatens verdier, og ikke minst utøverne som besøker oss, forteller Flores i en pressemelding.

Fornøyd med forberedelsene

Våre norske utøvere gleder seg til konkurransene i Santiago, og sier seg godt fornøyde med forberedelsene.

– Jeg synes at vi har hatt en god oppkjøring. Dette er det første stevnet for meg i den nye vektklassen. Innen denne vektklassen konkurrerer veldig mange gode utøvere, så nivået er svært høyt. Etter en solid oppkjøring i jula føler jeg meg veldig bra og har som mål å komme meg gjennom minst et par runder, forklarer Lopez Salas.

– Jeg har hatt en god oppkjøring mot stevnet og føler meg i god form. Oppkjøringen har bestått av god trening og en fin samling nå i forrige uke. I tillegg har jeg hatt fått litt fri til å feire jul med familien. Dette er mitt første serie A-stevne. På dette nivået konkurrerer mange gode utøvere. Jeg forventer kun å gjøre mitt beste, og å komme meg gjennom noen runder, forteller Skogland.

Vi ønsker Mariam, Adrian og Irene lykke til i Chile!

Emne: