Informasjonsmøte – Nordisk – OL-kvalifisering

Publisert 12.04.2019
Redigert 18.04.2019

Landslagsledelsen informerer. Det avholdes informasjonsmøte for klubber i juni, hvem kan delta i nordisk 2019, når er siste mulighet for kvalifisering til OL. 

Invitasjon til informasjonsmøte

I forbindelse med sparringsamling i Jordal Idrettshall (Oslo) 1.-2. juni vil landslagsledelsen avholde informasjonsmøte for klubbtrener/leder og utøvere. Det blir informasjon om uttak til junior-VM, Nordisk mesterskap, junior-EM og OL-kvalifisering i Paris. Det blir også informasjon om det videre OL-arbeidet.

Informasjonsmøtet vil være én av to arenaer per år hvor det åpnes for inngående spørsmål, innspill, ros og ris for å få mest mulig avklaringer på godt og vondt i forhold til toppidrettens faglige opplegg og styring.

Tid: søndag 2.juni, kl. 12:00
Sted: Jordal Idrettshall (Oslo)

Nordisk mesterskap

Landslagsledelsen arbeider for at alle som kom til finalen i NM 16. mars får muligheten til å representere Norge under Nordisk mesterskap. Nordisk arrangeres i Kaunas, Litauen 22.-24. november. Utøverne kan reise sammen med sin klubbtrener til selvkost.

OL-kvalifisering

Bettina Alstadsæther er på grunn av sin femteplass i EM og sine gode rankingpoeng tatt ut til European Games som arrangeres i Minsk i slutten av juni. De som vinner klassene i Minsk er kvalifisert til OL.

For alle andre vil siste mulighet for å kvalifisere seg til OL være under OL-kvalifiseringen som skjer i Paris 8.-10. mai 2020, hvis man ikke har klart å kvalifisere seg via ranking poeng. De fire med høyest ranking i OL-klassen per 6. april er kvalifisert til OL.

I OL-kvalifiseringen i Paris kan Norge kun stille med en utøver i per klasse:
Kvinner -55, -61,+61, kata
Herrer – 67, -75, +75, kata

Det er landslagstrener Wayne Otto som i samarbeid med sportssjefen tar ut laget til Paris.