Informasjon om uttak til OL-kvalifisering

Publisert 04.10.2019

Innen karate har Norge kun én mulighet til å kvalifisere seg til sommer-OL i Tokyo, og det er å vinne medalje i OL-kvalifiseringen i Paris i mai 2020. I kvalifiseringen kan Norge kun delta med én utøver pr. OL-klasse. Mange norske utøvere har en drøm om å komme til OL, og toppidrett karate ønsker derfor å informere om uttaksprosessen og kriteriene som nå gjelder frem mot OL.

– Som sportssjef arbeider jeg med mitt 6. sommer-OL. Vi har nesten klart å kvalifisere oss til samtlige OL og vi har vunnet 2 OL-sølv. På bakgrunn av dette kan jeg si at den eneste måten å kvalifisere seg til OL er hardt treningsarbeid hver eneste dag – i tett samarbeid med landslagstrener og Olympiatoppen. Derfor har vi lagt inn dette som krav i uttaket, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Utarbeidet i samarbeid med Olympiatoppen

Utfyllende informasjon om uttaksprosessen og kriteriene finner du her. Alle utøvere som ønsker å satse frem mot OL oppfordres til å gjøre seg kjent med disse.

– Norges Kampsportforbund har en målsetting om å kvalifisere både taekwondo- og karate-utøvere til sommer-OL i Tokyo. For å gi alle mulighet til å kvalifisere seg til OL har vi utarbeidet retningslinjer for uttaket for karate-utøverne. Disse er utarbeidet i samarbeid med fagpersoner og Olympiatoppen, sier Jacobsen.

 

 

Emne: , ,