Historisk medalje i junior-VM i karate: Sarpsborg-jenta Nora (17) tok sølv.

Publisert 28.10.2019

Ti norske karate-utøvere er nå ferdig med sin deltakelse i junior-VM i Santiago, Chile. Best av de norske utøverne var Nora Benedicte Handelsby (17) fra Sarpsborg, som tok en historisk sølvmedalje i mesterskapet.

Handelsby, som til daglig representerer Sarpsborg Karateklubb, deltok i klassen junior -59 kg.

– Dette er en fantastisk prestasjon av Nora, som også tok sølv i kadett-klassen i junior-VM i 2017. Sølvmedaljen Nora tok i Chile er den første sølvmedaljen Norge har tatt i juniorklassen i et verdensmesterskap i karate, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Sterk serbisk motstand i finalen

Nora Handelsby leverte flere gode kamper i innledende runder, og kjempet seg helt fram til finalen. Her møtte hun Ivana Perovic fra Serbia, som tok gull i kadattklassen -54 kg i junior-VM i 2017. Perovic ble for sterk i finalen: Sifrene ble til slutt hele 8-0, og Handelsby måtte se seg fornøyd med sølv.

– Hovedmålsettingen i alle juniormesterskap er konkurransetrening på høyt internasjonalt nivå, men vi har selvfølgelig alltid også håp og ønsker om medaljer, og det er svært gledelig å se den fine utviklingen hos en utøver som Handelsby, som viser at hun har tatt steget fra kadett til junior også på det øverste internasjonale nivået, sier Jacobsen.

Deltar i Sparebank-prosjektet

Norges Kampsportforbund og Norges Bryteforbund satser sammen mot Tokyo 2020 og Paris 2024. Begge forbundene har utøvere som deltar i Sparebank-prosjektet; et prosjekt hvor Sparebankstiftelsen støtter forbundenes satsning mot de kommende OL.

Handelsby deltar i Sparebank-prosjektet, som blant annet innebærer deltakelse i regelmessige samlinger på Olympiatoppen med kvinnelige utøvere fra bryting, taekwondo og karate.

– Norges Kampsportforbund satser målrettet mot OL, og vi er svært glade for å se at utøvere som tar del i vår målrettede satsing, blant annet ved å delta i Sparebank-prosjektet, viser seg frem i internasjonale mesterskap, avslutter Jacobsen.