Gode resultater i Sveits

Publisert 04.05.2016

Fem utøvere og støttepersonell fra Fyllingen Karateklubb(eneste klubb fra Norge) er fullastet med inntrykk og erfaring fra et enormt stort arrangement i byen Stans i Sveits. Tre av våre klarte å kjempe om de tre første plassene. Det ble kjempet i fullkontaktkarate og Shinkyokushin-kata. Stevnet hadde 300 deltagere fra 15 nasjoner og 50 dojo`s som strekker seg helt til Iran og Israel.

Resultater
Jamileh Elsafadi (12 år) 1pl. i kumite & 2pl. i kata
Julia Kasprzyk (12 år) 2pl. i kumite
Sandra Brudvik (13 år) 3pl. I kumite

Stevnet startet med kata. Her var det cupsystem og Jamileh Elsafadi kom seg helt til finalen via kvartfinale og semifinale i «nasjonal» klasse. I finalen møtte Jamileh svensk motstand (Py Pasanen) som nok utførte en skarpere kata enn og dermed gikk seieren til Sverige.

I kumite var Jamileh Elsafadi først ut og vant sine to innledende kamper før full tid og kvalifiserte seg til finalen i klassen 40-46 kg. I finalen kjørte hun på og skapte et lite overtak. Når det gjensto 30 sekunder av første runde spant Jamileh rundt med en «ushiro mawashi geri» som traff klokkerent i hodet på motstanderen. Jamileh rodde det hele inn til en fantastisk seier.

Sandra Brudvik skulle møte den polske mesteren i dette alderstrinnet, som var en utfordring. Men Sandra smalt til og dro inn seieren i sin første kamp. Motstanderen måtte gi opp før full tid etter flere harde lowkicks. I semifinalen ledet Sandra an over en tøff jente fra Bulgaria, men glapp dessverre på guarden sin helt i slutten av runden og ble truffet i hodet av et hard mawashi jodan. Kampen gikk tiden ut og Sandra tapte på wasari (1/2 poeng).

Julia Kasprzyk hadde fått walkover til semifinalen og møtte en vanskelig og pågående jente fra Litauen. Julia kjempet seg gjennom første runde og der ble det uavgjort. Julia kjempet på i andre runde også og var litt mer aktiv enn motstanderen, men det hjalp ikke, uavgjort etter runde to. Siste runde klarer Julia og sette inn en mawashi jodan og fikk poeng for dette. Så glipper guarden og Julia blir selv truffet i hodet av samme type spark. Uavgjort igjen og det gjenstår ca 2-3 sekunder. Kampen starter og vi ser den røde erteposen fly igjennom luften og før posen lander klarer Julia å sette en jodan mae geri og vinner kampen. I finalen måtte hun trekke seg da hun hadde smerter i ribbeina. En flott debutkamp av Julia.

Fyllingen Karateklubb kan melde om et generelt meget høyt nivå på kata og kumite i. Nivået gjorde et stort hopp fra 14-15 års klassen til klassen 16-18 år. De fleste i denne klassen hadde erfaringer fra EM andre store mesterskap og nivået var imponerende høyt.