Fullkontakt: Vinterleiren en vinner også i år

Publisert 06.02.2020

Årets vinterleir i Etne, som etter hvert har fått status som et «kick-off» for fullkontakt i Norge, ble avholdt 30. januar – 2. februar. Nok en gang sto Etne Karateklubb som ansvarlig for arrangementet, og leiren ble også i år en stor suksess. Totalt deltok 160 deltakere fra 26 klubber fra alle kyokushin-fraksjoner i Norge, samt makotokai.

Leiren har de siste årene tiltrukket seg deltakere også fra utlandet, og i år tok deltakere fra Spania, Australia og Finland turen.

– Det er også verdt å merke seg at over 60 dan-graderte, hvorav rundt 20 med 3. -5. dan, aktive instruktører og klubbledere deltok. Her fikk man altså lære både fra noen av Europas beste instruktører, og gjennom å trene med svært dyktige medelever, forteller Thorbjørn Amundsen i grenkomiteen for fullkontakt i Norges Kampsportforbund.

Satser på kontinuitet  

Vinterleiren har de siste årene satset på kontinuitet blant instruktørene. Shihan Javier Lezkano (6. dan), Sensei Pablo Estensoro (4. dan) og Sensei Darren Stringer (4. dan) leverte derfor varene nok en gang. Førstnevntes standardspørsmål på første trening fredag morgen er i ferd med å bli en tradisjon, påpeker Amundsen.

– «Do you all know Taikyoku Sono Ichi?» innledet igjen første trening, og når elevene bekreftet med et rungende «Osu!», kommer samme replikk i år igjen; «We will see…». Dermed var leiren i gang, med årets variasjon over denne enkle, men helt grunnleggende kataen, og samtlige elever får nok en gang noe å bryne seg på. Sensei Pablo fortsatte utrettelig med nye øvelser for bevegelse, fotarbeid og kombinasjoner, mens Sensei Darren imponerte med sin evne til å komme opp med styrkeøvelser som aktiviserte muskler ingen av elevene visste at fantes.

Ni økter på fire dager

Det er viktig med kontinuitet, men vi må passe oss for å stivne i gamle spor, men når det gjelder denne gjengen her, har de så mye kompetanse at de kan undervise resten av livet uten å gjenta seg selv en eneste gang, forteller Geir Havreberg i arrangørklubben.

Totalt ble det gjennomført ni økter i løpet av de fire dagene, i tillegg til en BodyKarate-økt for en stor kvinnegruppe under ledelse av Karen Veronica Olufsen fra Bryne Karateklubb.