Fullkontakt karate: Sølv i kyokushin-EM til Rahua (16) fra Lørenskog

Publisert 28.10.2019
Redigert 29.11.2019

Junior-utøver Rahua Ghidey fra Lørenskog Karate Klubb deltok i helgen i EM i KWF-kyokushin karate i Portugal. Etter tøffe kamper i den tyngste klassen over 60 kg, klarte Rahua til slutt å sikre sølvmedalje til Norge. I tillegg ble det en god 5. plass i kata.

Til tross for at Rahua bare er 16 år, har hun mange sølv- og gullmedaljer i både NM, Norges-cup og svenske turneringer. Sølvmedaljen i Portugal er allikevel karrierens foreløpige høydepunkt. Den blide Lørenskog-jenta har brunt belte i den harde stilarten kyokushin, som er fullkontakt-karate.

Bidrar også til andre utøvere

I finalen måtte Rahua gi tapt for Veronika Mazur fra Polen. Til tross for finaletapet er coach Anita Andersen bare lovord å si om Rahua etter turneringen.

– Rahua stiller på alle mulige treninger, tar til seg alt instruktørene sier og plukker det beste fra alle som passer hennes stil. Hun er som en svamp, gjør akkurat det hun får beskjed om og justerer opp derfra. Alt dette gjøres med en positiv innstilling, samtidig som hun også bidrar til andre utøvere med sitt gode humør, klokskap og erfaring.

Neste stopp: Hjemmebane

Bak en slik prestasjon står det helt team, påpeker trener Andersen. Lørenskog Karate Klubb har hatt noen av landets beste fullkontakt-utøvere. Spesielt vil hun fremheve svartbeltene Harald Skog, Jon Lindblad og David Cummins som har ansvar for kamptreningene.

– Disse ildsjelene har de siste årene bygget opp en ungdomsgruppe kalt «Young Lions», som reiser rundt i inn- og utland for å konkurrere i kyokushin-karate, forteller Andersen.

Flere norske medaljer

Rahua Ghidey var ikke den eneste norske utøveren som tok medalje i mesterskapet. I tillegg til hennes sølvmedalje tok Christian Berg jr. og Sondre Horpestad, begge fra Egersund Kyokushin Karate Klubb, hver sin bronsemedalje: Berg jr. tok bronse i klassen herrer 16-17 år -70 kg, mens Horpestad tok bronse i klassen 18-21 år – 75 kg. Bronse tok også Eivind Nærland fra Gandsfjord Karateklubb i klassen senior + 90 kg.