Fullkontakt karate: Kvinesdal Karate arrangerte kyokushin-minileir

Publisert 06.10.2019

Kvinesdal Karateklubb gjenomførte 6. -7. september en minileir for barn i alderen 9 til 15 år. – Hensikten er å forberede elevene til den store sommerleiren, samt gi barna en sosial happening med våre unge og dyktige instruktører, forteller Roy Svendsen i Kvinesdal Karate.

 – Leiren ble gjennomført med flere treninger i løpet av kvelden. Natt-trening hører også med, samt en egen morgenøkt før frokost og hjemreise, forteller Svendsen.

Disiplin og moro

De fire unge instruktørene som sto for treningene var Thea Svendsen, Lejla Alidini 17, Rebecca Woodcock 17 og Anders Homme, alle 17 år.

– Både Lejla og Thea har gjennomført trener 1, del 1 og 2. I forbindelse med denne mini-leiren fikk de også utført både planlegging og gjennomføring av treningsøkter. Dette kan de dermed putte rett inn i praksisskjemaet sitt, forklare Svendsen.

Karate-show på kvelden

Barna var storfornøyd med å overnatte i gymsalen. Når treningen var overstått ble de delt i grupper, og fikk ansvar for å lage sitt eget show på kvelden – da selvfølgelig med karate som tema.

– Her var det mange gode bidrag, men vinnerne ble til slutt Jan Kjetil Omland, Andreas Gyland og Isak Berg. Trioen haďde iscenesatt en dramatisk fight med navn «Nico-ranet», og stykket endte med stående bakoversalto fra Andreas på slutten, forteller Svendsen, som legger til at det neppe er siste gang klubben arrangerer en slik leir.