Forbereder seg gjennom treningssamlinger

Publisert 16.01.2018

I februar skal totalt 13 norske utøvere delta i junior-EM i karate. To av disse er fulltidsutøvere på det norske landslaget. For å forberede seg best mulig har landslaget deltatt på to internasjonale treningsleirer i løpet av januar.

Det norske karate-landslaget innledet 2018 med å delta på en større, internasjonal treningsleir i Østerrike 4.-7. januar. Leiren besto av landslagene fra Norge, Estland, Sveits, Tyskland, Slovenia og Østerrike. Totalt deltok nærmere 120 utøvere. Også flere norske utøvere som ikke er på fulltidslandslaget var med på samlingen.

Perfekt oppladning

På leiren fikk de norske deltakerne måle krefter mot etablerte verdensstjerner, da flere svært meritterte senior-utøvere, inkludert europamester Bettina Plank og regjerende verdensmester Alisa Buchinger, også deltok. Alle tre utøverne fra fulltidslandslaget, Tommy Kamhaug, Andrine Hilton og Ismail Bellemkhannate, var med på leiren.

– Andrine og Ismail skal snart til junior-EM, og leiren var en perfekt oppladning for begge to til dette mesterskapet, sier landslagstrener Wayne Otto.

Ismail og Andrine sier seg enige i at leiren var en flott oppladning til junior-EM: – Dagene var delt inn i tre; randori på morgenen, hvor vi fikk sparre med utøvere fra de andre landene og teste ut taktikker, teknikker og kampsituasjoner. Dagens andre økt var en masterclass, der to trenere lærte oss taktikk, mens den tredje var individuelle økter, der vi fra Norge trente med Wayne. Jeg fikk gått mot mange flinke utøvere i min vektklasse, noe som var både nyttig og utfordrende, sier Ismail.

– Treningsleiren i Tsjekkia var velorganisert og intens, sier landslagstrener Wayne Otto. Foto: Privat

– Treningsleiren har vært veldig lærerik. Leiren besto av mye sparring, så vi fikk også testet ut mye av det vi lærte i kampsituasjon. Alt i alt en bra start på 2018, forteller Andrine.

Intens og velorganisert

Allerede uken etter treningsleiren i Østerrike dro landslaget på en ny og mindre treningsleir i Tsjekkia.

– For Andrine og Ismail ble leiren i Tsjekkia svært verdifull forberedelse for det kommende junior-EM. Denne treningsleiren var intens og velorganisert, og ble ledet av Mira Hysek, den tsjekkiske landslagstreneren. Det tsjekkiske landslaget deltok, sammen med utøvere fra Slovakia og Israel. Selve øktene var jevnt fordelt blant de respektive landslagstrenerne, og det ble også gjennomført flere svært gode økter med slovakiske Klaudio Farmadin, som har medaljer fra både EM og VM, forteller landslagstrener Otto.

Utviklingskonsulent og ansvarlig for karatesatsingen frem mot OL i 2020 i Norges Kampsportforbund, Raik Tietze, understreker viktigheten av at landslaget deltar på denne typen samlinger for å få best mulig matching frem mot mesterskap.

– Vi er glade for å motta positive tilbakemeldinger fra både utøvere og trenere i etterkant av disse samlingene, og håper at samlingene vil gi utøverne best mulig grunnlag for vårens turneringer, sier Tietze.