Europamester i JKA EM fra Bergen/Fyllingsdalen

Publisert 05.04.2023
Redigert 06.04.2023

Lørdag 1. april ble det endelig arrangert JKA (Japan Karate Association) EM 2023 i Stadthalle i Sursee, Sveits. Det første siden pandemien. Det siste JKA EM som ble arrangert, var i Stavanger 2019. 

Hele 23 nasjoner deltok denne helgen i Sursee, og kontingenten fra Norge bestod av 14 utøvere, både junior og senior-utøvere. Bjørgvin Karateklubb fra Fyllingsdalen stilte med 7 landslagsutøvere og Sensei Fredrik Pettersen, som er landslagssjef i JKA Norway.

Fantastiske prestasjoner

Ingrid Skodvin Mjaatvedt kjempet seg helt til topps i kumite i seniorklassen og erobret europamestertittelen!

Foto: Stig Mjaatvedt

Tvillingsøster Marte Skodvin Mjaatvedt tok bronse i kumite i samme klasse. Sammen med Maren Aamodt hentet de også hjem bronse i lagkumite på lørdag.

Begge søstrene har vært regjerende europamestere fra JKA EM 2019, hvor de vant juniorklassen i hhv kata og kumite.

Foto: Stig Mjaatvedt

Resultater for Bjørgvin Karateklubb

Ingrid Skodvin Mjaatvedt – gull og Europamester i individuell kumite, senior

Marte Skodvin Mjaatvedt – bronse i individuell kumite, senior

Ingrid, Marte og Maren Aamodt – bronse i lagkumite, senior

Maren Aamodt – femteplass i individuell kumite, senior

Alexander Aastveit – femteplass i individuell kumite, junior

Sara Langeland Færevaag – sjetteplass i individuell kata (mønster) , junior

Marte Skodvin Mjaatvedt – sjetteplass i individuell kata, senior

Ingrid Skodvin Mjaatvedt – syvendeplass i individuell kata, senior

Sitat fra Europamester Ingrid

– Før avreise hadde jeg et håp om å kunne være med og kjempe om gullet. Jeg tenkte at dersom jeg har en god dag og hodet er «på plass» er alt mulig, men det var ikke en selvfølge. Det er gått fire år siden forrige JKA-EM (april 2019) og jeg var spent på å treffe de andre europeiske utøverne igjen. Siden den gang har jeg også gått fra å konkurrere som junior til å konkurrere som senior utøver, og denne overgangen er ofte hard, forteller Ingrid og fortsetter:

– Vi har lagt ned mye trening og er et godt team av trenere og utøvere i Bjørgvin karateklubb som jobber sammen og pusher hverandre på hver trening for at vi skal kunne være med og hevde oss i Europa og verden. Det er jeg veldig takknemlig for, jeg mener det er helt avgjørende for å få de resultatene vi har fra denne helgen og fra tidligere konkurranser.

– Jeg er veldig stolt og glad for å kunne representere Norge og ta EM-gull, sammen med landslaget. Det er litt ekstra stas at det er Norges første individuelle senior EM-gull. Jeg er heldig som har JKA Norway, landslaget, trenere og klubben i ryggen som gjør alt dette mulig, avslutter en stolt Europamester.