Endringer til karate stevnereglement

Publisert 10.02.2016
Redigert 15.02.2016

Karate nærmer seg til å bli Olympisk Idrett fra 2020. World Karate Federation oppfordrer alle nasjonale særforbund til å bruke fult ut WKFs stevnereglement for å unngå misforståelser på de offisielle Verdens og kontinentale mesterskap.

Norges Kampsportforbund Karate seksjonen har bestemt at fra 2016 skal det brukes WKFs stevnereglement v. 9.0 på alle WKFs stevner i regi av forbundet med noen få norske tilpasninger:

– Kata: Klassene vil bli avviklet etter WKF reglementet som basis, men med følgende norske tilpasning: Den internasjonale WKF katalisten er ikke benyttet på regionale/lokale stevner, som igjen vil si at alle stilarter stiller på lik linje i kata konkurranser på ovennevnte stevner. På regionale/lokale stevner kan man gå samme kata flere ganger, men må endre kata i finalen (ikke bronsefinalen). På barnestevner kan deltagere gå samme kata til og med finaler. Det skal ikke vises bunkai i katalag-finalen.

Kumite: Klassene vil bli avviklet etter WKF reglementet som basis, men med følgende norske tilpasning: Lag kumite utgjør 3 deltagere med 1 reserve.
Fra 2016 er det påbudt å bruke utstyr beskrevet i WKF reglementet v 9.0 med følgende norske tilpasninger: vest skal være obligatorisk fra og med NM 2016 (gjelder ikke barnestevner), utstyret behøver ikke å være merket med WKF/EKF logo.

Her kan kjøpes utstyr:
http://www.fighter.no/Shop/List/Vest/413/1
http://www.smai.no/Kroppsbeskyttelse/p1896036_8810752.aspx
http://www.kamikaze.com/en/group/006/protectors
http://tokaido.no/index.php?route=product/product&path=61&product_id=87

På karate NM utdeles to bronsemedaljer i alle klasser. På regionale/lokaler stevner utdeles en bronsemedalje dvs. det skal gjennomføres en finalekamp om bronsemedalje.

Karate NM: det må stille minimum 2 utøvere/lag til start i alle klasser for at konkurransen innen disse skal kunne avvikles.
Regionale/lokale stevner: det må stille minimum 4 utøvere/lag til start i alle klasser for at konkurransen innen disse skal kunne avvikles, så lenge det lar seg gjøre. Det betyr at klassene som ikke blir mulig å slå sammen skal likevel gjennomføres, selv om færre enn 4 påmeldte deltagere/lag. Sammenslåing av klasser skal gjennomføres i henhold til vanlig praksis.

Har du fremdeles spørsmål om regelverk ta gjerne regelkurs ifm. NKFs dommerkurs, eller ta kontakt med administrasjonen ved Robert Hamara robert@kampsport.no