En måned til karate-NM i Bærum

Publisert 24.02.2017
Redigert 23.02.2017

I dag er det en måned igjen til NM i karate som i år avholdes i Bærum. Det er forventet stor deltakelse og høyt nivå i mesterskapet som er det 44. i rekken. 

 NM arrangeres av Norges Kampsportforbund, Mizuchi Karateklubb og Lørenskog Karateklubb helgen 25.-26.mars. Rud Idrettspark i Bærum fylles denne helgen med hvitkledde fra hele landet som skal kjempe om Kongepokaler og Norgesmestertitler. Det arrangeres NM i semi- og fullkontaktkarate innenfor godkjente regelverk i ulike stilarter. 

Det konkurreres i både fullkontaktkarate, shobu ippon-karate og WKF-karate samme helg. WKF-karate er den offisielle konkurranseformen, anerkjent av IOC. På OL-programmet i Tokyo 2020 og i ungdoms-OL i Argentina i 2018 vil det konkurreres i denne grenen. Fullkontaktkarate og shobu ippon-karate er supplerende disipliner med egne konkurranseregler.

Stor idrett 

Karate er en stor idrett internasjonalt, og i Norge er det mange tusen som trener karate i en eller annen form. Det er forventet stor deltakelse i årets karate-NM med et håp om å toppe fjorårets rekorddeltakelse med over 600 påmeldte fra 82 klubber. Det vil bli høyt idrettslig nivå ettersom landets beste utøvere skal kjempe i kamp og kata. Det er med andre ord mange gode grunner til å besøke årets NM. 

Kampen om titlene

Arrangørklubben Mizuchi Karateklubb er med sine 357 NM-gull og 21 kongepokalvinnere en av landets mestvinnende klubber. Klubben har god erfaring med å arrangere flotte, publikumsvennlige mesterskap. I fjor ble kongepokalen vunnet av Gitte Brunstad og Mikael Amrouen, begge fra Mizuchi Karateklubb. Det er knyttet stor spenning til hvem som vil vinne de gjeve kongepokalene i årets NM. Lørenskog Karateklubb er med på arrangørsiden med ansvar for fullkontakt, og shobu ippon-komiteen arrangerer shobu ippon-delen av mesterskapet.

I tillegg til NM-gull og kongepokaler skal det i år deles ut en ny pris, Franzefossprisen. Franzefoss, som har sitt utspring i Bærum, er ledende innen gjenvinning og pukk og ønsker å gjøre stas på karateidretten. De har opprettet Franzefossprisen som under årets NM skal deles ut til en klubb, utøver eller kunstner som har utmerket seg innen idretten og dens verdier. Konsernets leder vil selv være til stede for å overrekke prisen 25.mars. 

Superfinaler 

Fulltidslandslaget i karate WKF som trenes av Wayne Otto deltar i Norgesmesterskapet på Rud. Laget har som målsetting å kvalifisere norske karateutøvere til OL i Tokyo 2020 og er midt i internasjonal konkurransesesong. For to av utøverne på landslaget, Gitte Brunstad og Ismail Bellemkhannate, blir NM virkelig på hjemmebane da de begge representerer arrangørklubben, Mizuchi Karateklubb. Det er store sannsynligheter for å se dem i en av superfinalene. De beste finalene fra de forskjellige konkurransegrenene gjennomføres i et superformat fra kl. 18:00 på mesterskapsdagen. Det vil bli mulig å se superfinalene via live streaming på Norges Kampsportforbunds nettsider.

Invitasjon og program

Invitasjon og program for NM 2017 finnes under karate Norgesmesterskap, og i SportData:

Karate WKF

Fullkontakt Kumite

Shobu Ippon Kumite