EM for kadett, junior og U21 WKF-karate

Publisert 18.02.2017
Redigert 02.03.2017

Karate-EM for kadett, junior og U21 er i gang i Sofia. Ni norske utøvere kjempet om gull. Mesterskapet ble medaljeløst for nordmennene, men gode prestasjoner fant sted på matten.

Europamesterskapet for kadett, junior og U21 ble avholdt i Sofia i Bulgaria 17.-19.februar 2017. Fra Norge deltok ni utøvere, åtte konkurrere i kumite og en konkurrerte i kata. Totalt var det utøvere fra fire ulike karateklubber som representerte Norge blant Europas beste utøvere.

På mesterskapets første dag skulle kadettene i aksjon, i tillegg til katakonkurransen. Sebastian Okamoto Pettersen Breit fra Marienlyst Karateklubb vant første kata mot Bosnia med 5-0 flagg. I neste møtte han Sveits, men tapte dessverre 3-2. Det ble rekval for den norske katautøveren, hvor han vant med 3 mot 2 flagg over Ukraina. Da fikk han sjansen mot Italia, som dessverre presterte bedre og presset nordmannen ut av konkurransen for godt. Det endte likevel med en fin 7.plass i kata til Sebastian Okamoto Pettersen Breit.

Neste ut på matta var Fredrik Sundby fra Mizuchi karateklubb som deltok i kumiteklassen -52 kg for kadetter. Sundby vant første kamp 2-1 over Wales. Deretter ble det tap mot Makedonia.

Første norske kvinne i aksjon i EM var Annika Sælid som dessverre tapte 1-0 mot Russland i klassen +54 kg. Jenta fra Sentrum Kampsportklubb fikk dessverre ikke flere sjanser i dette mesterskapet.

Nora B. Handelsby fra Sarpsborg Karateklubb deltok for første gang i et Europamesterskap fredag. Sarpsborgjenta startet prestasjonene mot Italia, med dominerende seier 3-0. Videre vant Handelsby mot Sveits, suveren seier igjen med resultatet 5-0 som sikret deltakelse i kvartfinalen i klassen -54 kg. Der fikk hun møte en sterk ungarer som slo den norske jenta 2-0. Det var spennende til siste sekund, og en god kamp.

Handelsby fikk også en ny sjanse til å ta bronsemedaljen i en rekval. Der møtte hun en engelsk jente som fikk kjenne på kreftene i Østfoldjenta. Resultatet ble 2-1 seier til Norge og en plass i bronsefinalen. I kampen om bronsen ble dessverre motstanderen fra Azerbaijan for sterk, og seiret med 3-1 over den norske EM-debutanten. Nora Handelsby endte dermed med en flott 5.plass.

Nora Handelsby i aksjon under EM i Sofia. Foto: Kphotos

Juniorer

Mesterskapet fortsetter lørdag med juniorer, hvor Norge stilte med en utøver i klassen -76 kg. Adrian Lopez Salas fra Sarpsborg Karateklubb gjorde lørdag til en spennende dag for de norske supporterne. Tap mot Russland 6-0 ble ingen god start, men da russeren kom til semifinale var det store muligheter for rekval for nordmannen. Slik ble det, siden russeren kjempet seg hele veien til finalen. Da møtte Salas en bulgarer på hjemmebane, som resulterte i norsk seier 4-3. Neste kamp mot Hviterussland endte 1-1, men her ble Salas dømt til tap på senshu (første poeng). Det hele endte med en 7.plass for junioren fra Sarpsborg.

Adrian Lopez Salas i aksjon under EM. Foto: WKF

U21

Søndag skulle norske utøvere i aksjon i klassene for de under 21 år. Dette var dagen for blant annet utøverne på heltidslandslaget i karate.

Dagen startet med Tommy Kamhaug som vant første kamp mot en utøver fra Azerbaijan som ble diskvalifisert fordi han ikke ville kjempe. Stillingen var 2-2. I neste kamp møtte Kamhaug Luxemburg som vant kampen 6-1. Et noe nedslående resultat, men nordmannen gjorde mye riktig underveis, og var nær flere scoringer. Kamhaug utsatte seg for fare for motpoeng i sin jakt på scoringer, slik en noen ganger må. Dessverre ble det for lett for motstanderen å dra nytte av dette. Ingen rekval for landslagsutøveren.

Ole Christian Hansen tapte 2-2- mot Georgia på senshu, ettersom Georgia tok første poeng. Det ble dessverre ikke muligheter for rekval for Sarpsborggutten i klassen -75 kg.

Neste utøver ut var Andrine Hilton som vant første kamp mot Belgia 2-1. Tap i kamp nummer to 1-0 mot Slovakia. Ingen rekval for Andrine i klassen -68 kg.

Landslagsutøver Ismail Bellemkhannate i klassen +84 kg slo Slovenia 2-0 innledende, deretter ny seier med 3 mot 2 flagg etter at kampen endte 0-0. I kvartfinalen tapte nordmannen mot Tyrkia 2-0. Det ble rekval og møte mot Italia var neste. Dessverre ble det tap for Bellemkhannate etter et spark mot hodet to sekunder før kampslutt. Nordmannen ledet sterkt 2-0 helt til italieneren fikk inn dette treffet. Det endte med en 7.plass til landslagsutøveren.

Det norske laget endte opp med en bronsekamp og flere topp ti-plasseringer i EM i Sofia.

Følg gjerne med på Facebooksiden Norwegian Karate National Team for oppdateringer fra landslaget.