Dommerkurs for ungdommer

Publisert 07.02.2018
Redigert 12.01.2022

Er du mellom 14-16 år? Da kan du bli med på karate-seksjonens c-dommerkurs for ungdommer. Kursene er gratis, og arrangeres i Sarpsborg og Bærum i mars.

Dommerkomiteen er svært glade for å kunne invitere til disse to kursene, hvor to erfarne og hyggelige dommere er klare for å ta imot ungdommer mellom 14-16 år som har lyst til å lære mer om konkurransereglene i WKF-karate.

Teori og praksis

Som kursdeltaker vil du få et innblikk i hvordan dommere dømmer kamper, og du vil selv få mulighet til å dømme ungdomsklassene på stevner og konkurrere selv etterpå. Dommerkurset består av to deler – en teorikveld og en praktisk del. Etter endt kurs vil du få et antrekk som du kan bruke på stevner når du dømmer.

– Under årets kick-off på Idrettshøyskolen i januar så vi at ungdommene har gode forutsetninger for å gjøre en svært bra jobb som dommere. I Sverige har man innført en liknende modell, og man er erfaringsmessig svært fornøyd med måten ungdommene har tatt dommerrollen på, sier Erik Støen, leder i seksjonens dommerkomite.

Mer om kursene finner du her: