To femteplasser i karate-EM

Publisert 31.03.2019
Redigert 02.04.2019

Det endte med to 5.plasser i EM i olympisk karate etter at Bettina Alstadsæther og Adrian Salas tapte bronsefinalene i går.

Adrian Salas og Bettina Alstadsæther er klare for bronsefinaler.

Norges stiller med syv utøvere i EM i olympisk karate i Spania hvor det deltar 564 utøvere fra 51 nasjoner. Etter de innledende kampene hadde Norge fire utøvere blant de ti beste.

Både Alstadsæther og Salas gikk lørdag bronsefinale i EM i olympisk karate etter flotte prestasjoner i innledende runder. Det ble dessverre tap for begge de norske utøverne i medaljekampen.

For de norske jentene som deltok i lagklassen endte mesterskapet med en 7.plass etter flere gode kamper og seiere. På laget deltok Andrine Hilton, Bettina Alstadsæther og Lotte Andersen.

Kvinner -61 kg
Bettina Alstadsæther vant den første kampen 5-1 mot Sara Elwart fra Polen, men tape den neste 1-0 mot Tjasa Ristic fra Slovenia. Jenta fra Slovenia kom senere til finalen slik at det ble rekvalifisering for Bettina. Den første rekvalifiseringskampen mot Diana Petrescu fra Israel vant Bettina på dommeravgjørelse, og den neste mot Lynn Snel fra Nederland vant hun 6-2. I bronsefinalen møtte Alstadsæther Ingrida Sochankova fra Slovakia, men tapte kampen om bronsen. Det er Tyrkia og Slovenia som møttes i finalen.

Herrer -84 kg
Adrian Lopez Salas vant den første kampen mot Bjørn Kulovori fra Finland på dommeravgjørelse etter at kampen endte 5-5. Det ble tap i neste kamp mot Ugur Aktas fra Tyrkia, 3-1. Tyrkeren gikk til finalen, slik at det ble rekvalifiserig for Adrian. I den første kampen mot Aykhan Mamayev fra Azerbaijan vant nordmannen 2-1. Den neste mot Vlad Iorga fra Romania vant han 3-0. I bronsefinalen på lørdag møtte han Nikola Malovic fra Montenegro og måtte se seg slått. I finalen gikk Tyrkia og Hvitrussland.

Kvinner – 68 kg
Andrine Hilton tapte den første kampen mot Miroslava Kopunova fra Slovakia på dommeravgjørelsene etter at kampen endte 0-0. Jenta fra Slovakia er ranket på 4. plass i verden. Det er Frankrike og Sveits som møtes i finalen på søndag.

Herrer +84 kg
Ismail Bellemkhannate vant den første kampen 2-1 mot Bryan Van Wasberghe fra Belgia, men tapte den neste 3-1 mot Slobodan Bitevic fra Serbia. Det ble rekvalifisering for Ismail, som vant den først rekvalifiseringskampen 1-0 mot Tomas Hermann fra Tsjekkia, men tapte den andre kampen 1-0 mot Andjelo Kvesic fra Kroatia. Det er Serbia mot Tyskland i finalen på søndag. Ismail Bellemkhannate endte på en 7.plass.

Herrer -67 kg
Daniel Johnsen vant den første kampen 2-0 mot Devid Nhuyen fra Hvitrussland. Sarpsborgutøveren vant også den andre kampen 6-2 mot Magomedrasul Murtazaliev fra Russland. Den tredje kampen mot Mario Hodzic fra Montenegro tapte han 2-1. Daniel Johnsen endte på en 9.plass

Herrer -75 kg
Ole Christian Hansen tapte den første kampen 2-1 mot Henri Vekua fra Georgia. Det er Frankrike og Montenegro i finalen på lørdag.

Kvinner +68 kg
Lotte Andersen tapte den første kampen 3-1 mot  Titta Keinanen fra Finland. Den finske jenta er i bronsefinalen på lørdag. Det er Italia og Azerbaijian i finalen på søndag.