Den store gjenåpningshelgen

Publisert 28.09.2021

Endelig var helgen her, da Norge kunne markere gjenåpningen både av samfunnet generelt og idretten spesielt gjennom kampanjen #tilbaketilidretten. Flere norske kampsportarrangement fant sted over hele landet for å markere dette.

I Sarpsborghallen var det duket for fart og spenning når Sarpsborg KK arrangerte Randori Cup for sine utøvere og gjester fra andre klubber. Innen flere kampsporter ble det arrangert regionale stevner og shobu ippon (shotokan) karate stod for et svært vellykket JKA Open i Bergen.

Full karate-fest i Vestnes

Midtnorsk Cup 3 i karate fant sted i Vestnes, en liten båttur over fjorden fra Molde. Med 109 starter fordelt på 5 klubber og over 70 utøvere ble det en fin gjenåpning for karatens første offisielle stevne siden nedstengingen av samfunnet i mars 2020.

Den lokale arrangøren Vestnes Varfjell IL – Kampsport var spente på hvordan interessen ville være for et fysisk stevne igjen. De ble derfor både lettet og glade når de så at klubbene viste stor interesse og påmeldingene rant inn, forteller klubbleder og dommer Mari Karadash.

Viktig introduksjon for dommere og arrangører

I tillegg til å gi utøvere noe å glede seg til igjen, var det også viktig å få i gang det lokale dommerkorpset, og det var svært gledelig å se flere unge lovende dommere på matta i Vestnes. De fikk alle muligheten til å prøve seg under kyndig veiledning av etablerte dommere.

For arrangørklubben var det viktig å komme i gang med det tekniske rundt stevner, og stevneleder Vidar Johansen kunne fortelle at også Sportdata-operatørene hadde trent i forkant av stevnet. Hør mer fra stevnelederen i filmen fra Midtnorsk Cup her:

Resultater fra stevnet legges ut her i løpet av uken.

Karate på NRK

Også i Gol ble gjenåpningen feiret stort, med karateleir arrangert av Hallingdal Karateklubb og stilartsorganisasjonen Wado Ryu Norge. Her var også idrettspresident Berit Kjøll på plass sammen med NRK Sportsrevyen. Du kan se hele innslaget om #tilbaketilidretten på NRK her.