Annika Sælid tok gull i ungdoms-OL!

Publisert 18.10.2018

Annika Sælid (17) fra Sentrum Kampsport i Sarpsborg tok torsdag gull i karateklassen kvinner +59 kg under ungdoms-OL i Buenos Aires, Argentina.

Sælid vant alle tre innledende kamper og slo dermed alle motstanderne i sin pulje. Deretter imponerte Sarpsborgjenta med en 4-0 seier over Iran.

I finalen ventet Sakura Sawashima fra karatens hjemland, Japan. En svært spennende kamp der Annika tok ledelsen ved halvgått tid. Deretter henter den norske utøveren to poeng til før seieren og gullmedaljen var et faktum.

Sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen, er imponert over dagens prestasjoner

– Det er ingen tilfeldighet at Annika Sælid har klart dette. Hun har trent karate siden hun var fire år og har fått oppfølging og trening av foreldre og trenere gjennom alle år. Hun er utrolig strukturert og målbevisst.

Første og eneste kvalifiserte

Annika Sælid kvalifiserte seg til ungdoms-OL som en av bare ti jenter fra Europa innen karate. Sælid var med dette første og eneste norske utøver som har prestert til deltakelse i ungdomslekene. Internernasjonalt er karate en stor idrett med over 100 millioner utøvere fordelt over 191 land.

Ungdoms-OL-vinneren går til daglig på idrettslinje og får oppfølging av Olympiatoppen Østfold og av landslagstrener Wayne Otto. Otto var hennes coach under lekene i Argentina og kan skilte med totalt ni VM-gull og ni EM-gull fra sin karriere.

Sportssjefen kan fortelle at kun 24 kvinner fordelt på tre vektklasser kan delta i ungdom-OL.

– At Annika går ubeseiret gjennom fem kamper mot noen av verdens beste karateutøvere er kjempeprestasjon.

17-åringen fra Østfold er nummer 18 i verdensrankingen og i finalen slo hun japaneren som er ranket som nummer fem og imponerer stort under verdens største idrettsarrangement for ungdom.

Vi gratulerer Annika, familien, klubben og coach Wayne Otto så mye med gullet!

Annika Sælid i blått er har tatt gull i ungdoms-OL. Foto: Xavier Servolle