Trener 2-kurs avholdt på Olympiatoppen

Publisert 26.02.2020
Redigert 27.02.2020

Norges Kampsportforbund har innført krav om trenerutdanning, vedtatt av forbundstinget. Vi oppfordrer alle klubber til å sette seg inn i hva kravene innebærer, og melde seg på kurs for å innfri kravene. Kampsportforbundet arrangerer flere trenerkurs denne våren, og 21.-23. februar ble Trener 2-kurs avholdt på Olympiatoppen.

Norges Kampsportforbunds krav til trenerutdanning finner du her.

Trener 2-kurset skal gi kursdeltakerne kunnskap om hva det innebærer å være trener for ungdom, junior og seniorutøvere, og belyser trenerens viktighet i en utviklingsprosess der utøverne skal utvikle sine ferdigheter så vel fysisk, psykisk og sosialt. Trenerne får blant annet innblikk i hvordan trening bør planlegges og gjennomføres for å få ønsket effekt. Totalt deltok syv på helgens kurs.

Fin balanse mellom teori og praksis

Kurset hadde god balanse mellom teori og praksis, melder deltaker Geir Havreberg. Foto: Andreas Suoranta.

En av deltakerne på kurset var Geir Havreberg fra Etne Kyokushin Karateklubb. Havreberg har mange års erfaring som instruktør og coach, og hadde allikevel stort utbytte av kurset.

– Kurset var etter min mening meget bra og ikke minst gjorde kursholder Andreas Suoranta en meget god jobb – han gjennomførte kurset med stødig hånd fra fredag til vi var ferdig søndag.

Havreberg påpeker at kurset var fint delt inn i teori og praksis.

– Dette gjorde at jeg følte at vi lærte noe hele tiden. Det var ikke mye dødtid, men det var samtidig rom for å spørre og diskutere underveis i kurset.

Vil styrke kunnskapen

Havreberg håper at flere tar seg tid til å være med på Trener 2-kurset i tiden framover.

– Deltakelse vil utvilsomt styrke kunnskapen i klubbene når det gjelder hensiktsmessig og inspirerende trening, noe som vil komme hver enkelt klubb og hele kampsport-Norge til gode. Det er også topp å ha kurset på Olympiatoppen, hvor man merker at fokus er på god trening og et ønske om å nå sine mål.

Flere kurs utover våren

I vår kurskalender finner du fullstendig oversikt over alle kurs, inklusive trenerkursene.

Denne våren arrangeres det både Trener 1 og Trener 2-kurs.  Trener 1 er i sin helhet rettet mot barn- og ungdom, og skal gi treneren grunnleggende kunnskap om hva det innebærer å være trener. Kurset skal gi økt forståelse for hvordan trening systematisk bør bygges opp for unge utøvere.

Hvis tidspunktene for kurs ikke passer for deg og din klubb, er det også mulig å bestille kurs. Vi oppfordrer klubber i samme område om å samkjøre seg når det gjelder bestilling av kurs.

For mer informasjon om kursene, samt bestilling, kan epost sendes til post@kampsport.no.