Toppidrett: Informasjon om trening med kontakt i koronaperioden

Publisert 22.12.2020
Redigert 23.12.2020

Norges Kampsportforbund har gjennom koronaperioden fått flere henvendelser fra utøvere og klubber som lurer hvem som kan trene med kontakt og når kontakttrening kan gjennomføres. Kampsportforbundet har fått godkjent en egen smittevernsprotokoll for man skal kunne trene med kontakt innen toppidretten. Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen har nettopp skjerpet inn kravene, og Norges Kampsportforbund ønsker derfor å informere om når smittevernsprotokollen for toppidrett er gjeldende.

Det understrekes innledningsvis at smittevernsprotokollen kun gjelder når samlingen eller treningen er i regi av landslaget.

Nåværende utøvere på fulltidslandslagene finner dere her:

Taekwondo og karate

Smittevernprotokollen gjelder kun fulltidsutøvere, samt spesielt inviterte utøvere som landslagstreneren inviterer til samlingen. Registreringsskjema og daglig helsetilstand må fylles ut og det skal være en medisinsk ansvarlig person til stede på treningen. Alle samlinger skal avtales på forhånd med medisinsk ansvarlig i forbundet.

Taekwondo mønster, kendo og wushu

Smittevernsprotokollen er gjeldende når landslagstrener i taekwondo mønster, kendo eller wushu inviterer til samling i regi av landslaget. Registreringsskjema og daglig helsetilstand skal fylles ut og det skal være en medisinsk ansvarlig person til stede på treningen. Alle samlinger skal avtales på forhånd med medisinsk ansvarlig i forbundet.

Utviklingssamlinger

Smittevernsprotokollen er gjeldende under utviklingssamlinger for talenter og utøvere under kontrollert utvikling, når samlingen er i regi av landslaget. Registreringsskjema og daglig helsetilstand skal fylles ut og det skal være en medisinsk ansvarlig person til stede på treningen. Alle samlinger skal avtales på forhånd med medisinsk ansvarlig i forbundet.