Taekwondo: Nytt EM-gull til Nina Bansal (35)

Publisert 20.11.2021
Redigert 21.11.2021

Pressemelding
Oslo-kvinnen Nina Bansal tok i dag enda et EM-gull i taekwondo mønster. Mesterskapet går av stabelen i Seixal, Portugal. Syv norske utøvere konkurrerer i mesterskapet – før siste konkurransedag søndag er Bansals gull den eneste norske medaljen.

Bansal, som til daglig trener ved Tveita Taekwondoklubb, konkurrerer i klassen senior kvinner 30-40 år. Det var i denne klassen hun i dag tok EM-gull ved å slå Baerbel Reiner fra Tyskland i finalen.

Topper verdensrankingen

Bansal er en av Norges mest erfarne og meritterte kampsportutøvere. I tillegg til å være landslagstrener for møster-laget har Bansal konkurrert på høyt nivå gjennom en årrekke. Dagens EM-medalje er derfor på ingen måte en overraskelse.

– Det internasjonale taekwondo-forbundet lanserte i august en rankingliste for internasjonale mønster-utøvere. Bansal har toppet denne rankingen siden lanseringen, opplyser Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

– Dette var en utrolig sterk prestasjon av Nina, som vant sitt første EM-gull i 2017, hvor hun tok gull både individuelt og i par-klassen. Hun tok i tillegg EM-gull i 2019, og gull i online-EM 2020. I tillegg tok hun gull i par-klassen og sølv individuelt i online-VM i fjor. Bansal er med andre ord en sterk medaljekandidat til VM som arrangeres i Sør-Korea i april neste år.

Ingen tilfeldighet

– Det er ingen tilfeldighet at Nina er der hvor hun er i dag: Hun nedlegger hardt, målrettet arbeid to ganger daglig. Hun er også et viktig og godt forbilde for unge kvinner innen kampsport, både som utøver og trener, forteller Jacobsen.

Hovedpersonen selv er selvfølgelig veldig fornøyd med gullet.

– I dag var fokus på jobben som skulle gjøres, og det å stole på hva jeg kan og at forberedelsene har vært bra. Det funket, konkluderte Bansal etter at medaljene var delt ut.

Også lagleder for Norge, Fredrik Bjertnæs, lot seg imponere av Bansals innsats gjennom dagens konkurranse.

– Nina gjorde en bra prestasjon fra første runde. Hun holdt høyt trøkk og viste styrken sin hele veien. I en knallsterk finale vant hun med en margin jeg vil kalle utklassing. En fantastisk utøver, avslutter Bjernæs.

Nye muligheter søndag

Mønster-EM avsluttes søndag, hvor blant annet norske Sune Østli og Tuva Hatlen Kjødnes fra Oslo Taekwondo Klubb skal konkurrere i klassen mixed par senior 18-30 år.

Oslo-duoen har sterke resultater å vise til i denne klassen de seneste årene, og går derfor inn i konkurransene med ambisjoner om medalje.

Du kan følge søndagens konkurranser på det europeiske taekwondo-forbundets YouTube-kanal.