Norsk verdensener: Nina Bansal (35) topper verdensrankingen i taekwondo mønster

Publisert 26.08.2021

Pressemelding
Det internasjonale taekwondo-forbundet har lansert en rankingliste for internasjonale utøvere av mønster. Øverst på rankinglisten i klassen kvinner U40 finner vi norske Nina Bansal.

Nina Bansal er en av Norges mest erfarne kampsportutøvere, og har blant annet to EM-gull på merittlisten. Hun er også en av landets få kvinnelige landslagstrenere, og har de siste årene jobbet målrettet for å utvikle utøvere innen taekwondo mønster.

Jobber for å forsvare medaljene

På grunn av koronautbrudd og opphold i konkurranser har det internasjonale taekwondo-forbundet det siste året arrangert online-stevner i mønster, med stort hell. Blant annet ble det arrangert online-VM i fjor vinter, hvor Bansal vant sølv.

Nå som det åpnes fysiske konkurranser jobbes det internasjonalt med å få taekwondo mønster på programmet til European Games. European Games skal arrangeres i Krakow i 2023. World Taekwondo Europa arbeider også for at det skal arrangeres EM i Portugal i november, før man neste år inviterer til VM i Sør-Korea.

– Det er svært velfortjent at Nina ligger på topp når man nå lanserer en internasjonal ranking av mønster-utøvere i taekwondo. Nina har jobbet dedikert i mange år, og gjort knallharde prioriteringer for å oppnå de svært gode resultatene hun har fra internasjonale stevner. Med to EM-gull og ett sølv fra online-VM å forsvare, blir det svært spennende å følge Bansal når man igjen åpner for fysiske konkurranser, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

– Noe helst spesielt

For Bansal selv er nyheten om at hun er nummer én på den nylig lanserte rankingen motiverende.

– Jeg hadde ingen forventning om å være øverst på rankingen, men var ganske sikkert på at jeg var blant de tre høyest rankede. Selv om jeg har vunnet mye og visst at jeg er i toppen, er det noe helt spesielt å endelig få det svart på hvitt at jeg er ranket nummer én i verden. Det er en god følelse som gir meg bekreftelse, og ikke minst masse motivasjon til å jobbe enda bedre videre.

I tillegg til egen satsing ser Bansal frem til flere samlinger med landslaget i taekwondo mønster denne høsten, hvor hun som trener vil jobbe for å løfte landets unge og satsende utøvere ytterligere.