Korona: Nye inngripende tiltak for idretten

Publisert 13.12.2021

Regjeringen la 13. desember frem nye inngripende tiltak og restriksjoner for å endre den økende smitten i Norge. Nå må idretten på ny forholde seg til svært strenge aktivitetsrestriksjoner.

De nye restriksjonene rammer både barn, unge og voksne. Tiltakene trer i kraft fra og med 15. desember og gjelder i fire uker.

– Idretten har gjennom hele pandemien opptrådt ansvarlig, og det vil vi naturligvis fortsette å gjøre, også i denne situasjonen. Vi vet hvor mye idretten betyr for folks fysiske og mentale helse. Det er derfor med stor bekymring vi mottar beskjeden om at idretten nok en gang underlegges svært strenge aktivitetsrestriksjoner. De nye nasjonale tiltakene er meget alvorlige mht risiko for ytterligere frafall av aktive utøvere og frivillige. Spesielt er jeg bekymret for ungdom og unge voksne, som nå opplever sterke aktivitetsrestriksjoner. Økt frafall blant de frivillige vil også kunne svekke aktiviteten over tid. Derfor håper vi at disse tiltakene blir kortvarige, sier idrettspresident Berit Kjøll og legger til:

– Vi oppfordrer alle våre medlemmer om å følge de nye nasjonale anbefalingene og forskriftsfestede tiltak, slik at vi raskest mulig får kontroll på smittesituasjonen og kan komme tilbake til en normal hverdag med både trening og konkurranser.

Oversikt over nye tiltak finner du her.

NB! Vi oppfordrer også alle til å følge vår samleside om koronasituasjonen. Her finner du Norges Kampsportforbunds korona-veileder, som vil oppdateres så snart som mulig, for å gjenspeile tiltakene som ble lagt frem 13. desember.

Q&A-side på regjeringen.no

Vi oppfordrer også alle til å gjøre seg kjent med regjeringens Q&A-side om praktisering av smitteverntiltak under koronapandemien for kultur-, idrett- og frivillighetsfeltet og oppdaterte smittevernveiledere.

På regjeringen.no finner du svar på spørsmål om følgende:

Spørsmål og svar vil oppdateres fortløpende når nye spørsmål avklares. Spørsmål og svar på regjeringen.no vil være basert på nasjonale regler. Sjekk derfor også de lokale reglene i kommunene for evt. ekstratiltak.

Emne: