Pusset opp med midler fra Sparebankstiftelsen

Publisert 28.04.2020

Oslo Kungfu Klubb er en av Norges Kampsportforbunds mange små klubber, og holder til i bydel Alna. Klubben leier lokaler i et privat næringsbygg, da de har opplevd at det er vanskelig å få tilgang til offentlige bygg.  – I forbindelse med at vi skulle etablere oss i våre lokaler søkte vi støtte hos Sparebankstiftelsen. Gleden var stor da vi fikk støtte til å pusse opp lokalene, og dermed kunne tilby våre medlemmer flotte og innbydende treningsfasiliteter, forteller klubbleder Ragnhild Bårdsen.

Som mange små klubber er Oslo Kungfu Klubb avhengig av økonomisk støtte fra andre for å få det til å gå rundt. Klubben er derfor tydelig på at det er viktig å søke på alle relevante støtteordninger, og oppfordrer alle klubber til å gjøre grundig forarbeid når det skal søkes støtte.

– Det finnes mange ulike ordninger og det er lurt å sette seg inn i hvilke som finnes. Det er også lurt å lage en egen oversikt over de ordningene klubben ønsker å søke på. På den måten unngår man å misse frister for søknader, forklarer Bårdsen.

Til nytte for alle klubbens utøvere

Oslo Kungfu Klubb søkte i fjor støtte fra Sparebankstiftelsen. Her fikk klubben nesten hele beløpet det ble søkt om. Bårdsen understreker at pengene er brukt med måte – da på utstyr som er holdbart, og til nytte for alle utøverne.

– Det er viktig å vite at Sparebankstiftelsen som hovedregel gir støtte til prosjekter, ikke til drift. I vårt tilfelle utarbeidet vi en god søknad og et prosjekt som de hadde tro på, og dermed fikk vi støtte til oppussing hos oss, forteller en fornøyd klubbleder.

Hvis du har lyst til å søke midler fra Sparebankstiftelsen kan du lese mer om Sparebankstiftelsen her. Vi gjør oppmerksom på at søknader på beløp under 50.000 kroner til tiltak på Østlandet for barn og unge har søknadsfrist 15. mai, og vi oppfordrer klubber i dette området til å søke.

Nye instruktørdrakter og oppgradert utstyr

Klubbens oppussing av lokalene besto blant annet av å male vegger, samt fikse taket. Foto: Oslo Kungfu Klubb.

Klubbens oppussing av lokalene besto av å male vegger, samt fikse taket. Nye matter ble også kjøpt inn til begge salene, i tillegg til skillevegger, speil til begge salene, og diverse utstyr til bruk i daglig trening.

– Vi har også kjøpt inn førstehjelpsstasjon og hjertestarter. Disse to investeringene anser vi som klubb for å være viktig å ha i lokalene. Hjertestarteren er også portabel, så vi har den med på samlinger og sommerleir, og dette gir en trygghet for både oss som klubb og for våre utøvere. Vi bestilte også store logoer til å ha i vinduene våre – slik synes vi fra utsiden, og får også litt skjerming for solen.

Klubben har også oppgradert felles utstyr som brukes av alle, og kjøpt egne instruktørdrakter.

Oppfordrer alle til å søke

Norges Kampsportforbund oppfordrer alle våre medlemsklubber til å sette seg inn i de forskjellige støtteordningene som finnes, og til å søke der det er naturlig.

– Vi vet at de siste månedene har vært svært krevende for hele norsk idrett. Forbundet oppfordrer derfor alle til å benytte enhver anledning til å søke støtte til prosjekter og tiltak som kan være positivt for klubbdriften på sikt, oppfordrer Trond Søvik, generalsekretær i Norges Kampsportforbund.

Oversikt over alle NIFs støtteordninger i 2020 finner du her.