Presisering vedrørende konkurransefellesskap

Publisert 26.04.2017

Presisering vedrørende konkurransefellesskap i internasjonal sammenheng

NKF har den senere tiden mottatt henvendelser vedrørende påmelding via konkurransefellesskap (at utøvere fra flere klubber påmeldes under felles lagnavn) til internasjonale konkurranser.

Henvendelsene viser en feilaktig forståelse av at bruk av konkurransefellesskap kun er tillatt i forbindelse med internasjonale lagkonkurranser.

Det presiseres derfor at forbundet ikke har restriksjoner vedrørende påmelding av blandede lag når det gjelder individuelle konkurranser internasjonalt utover bruk av klubbnavn.

I klubbenes og utøvernes interesse

– Det er ofte i klubbenes interesse at deres utøvere unngår å treffe på en annen norsk utøver som de kjenner godt fra før når de skal konkurrere i utlandet. Dette er årsaken til at flere klubber går sammen om et konkurransefellesskap og melder seg på internasjonale stevner under felles lagnavn. Så lenge lagnavnet navnet ikke kan forveksles med Norges landslag er det uproblematisk å melde på sine utøvere via konkurransefellesskap – selvfølgelig såfremt det er tillatt i internasjonal sammenheng, sier NKFs generalsekretær Trond Søvik.

Du kan lese mer om NKFs retningslinjer vedrørende konkurransefellesskap her.