Nye regler og økt satsning på karate

Publisert 20.12.2016
Redigert 09.07.2018

Internasjonale regler gyldige fra januar 2017 er nå tilgengelige på engelsk. Det satses stort på karate som nå er tatt inn i både ungdoms-OL 2018 og OL 2020.

Det nye reglementet for karate internasjonalt er å finne på World Karate Federations nettsider. Det jobbes med å lage en norsk versjon av reglementet. Endringene vil tre i kraft fra 1.januar 2017.

Med karatens inntog i OL-arrangementene jobbes det hardt fra WKFs side for å spre karatereglene til alle som er interessert i idrett. Selv om det er en idrett med et stort antall teknikker ønsker det internasjonale karateforbundet å gjøre karate lett forståelig for både nye utøvere og andre som ønsker å følge idretten. Grunnleggende og kjente regler er derfor også blitt gjort tilgjengelige i en videoforklaring.

Kumiteregler:

Kumiteregler advarsel:

Kararegler:

Langsiktig karatesatsning

Det satses stort på karate i Norge nå. Fulltidslaget i karate ble startet i år, med mål om å nå OL i Tokyo 2020. I tillegg kom nylig gladbeskjeden om at karate blir del av ungdoms-OL som arrangeres i Argentina i 2018. Det satses også på de unge, og et av prosjektene er i samarbeid med Olympiatoppen som er tildelt penger fra Sparebankstiftelsen DNB for satsning på utøvere i alderen 15-25 år.

Olympiatoppen har fått 25 millioner kroner over fem år for å utvikle talenter sammen med særforbundene. Totalt søkte 39 særforbund om støtte til sine prosjekter, men kun ti prosjekter ble plukket ut. Blant disse er kampsport som har et felles talentarbeid for taekwondo, bryting og karate. I prosjektet satses det spesielt på kvinner, som fremtidens OL-deltakere.

Det satses altså i flere leire på OL-idrettene våre, som for første gang er både taekwondo og karate.