Ansatt i Norges Kampsportforbund har fullført NIFs mentorprogram

Publisert 23.07.2019

Kristiane Utheim Brown, utviklingskonsulent i Kampsportforbundet har fullført Norges idrettsforbunds mentorprogram for kvinnelige ledere. 

Sammen med sin mentor Hilde Næss, president i Vektløfterforbundet, har Utheim Brown jobbet med en utviklingsplan, nettverking og lederutfordringer knyttet til idretten. Utheim Brown deltok i andre runde av mentorprogrammet, og forteller at programmet har vært svært lærerikt.  

Kristiane Utheim Brown, utviklingskonsulent i Norges Kampsportforbund, har fullført NIFs mentorprogram for kvinner. Foto: Privat.

 Jeg har blitt mer bevisst mine egenskaper og hva jeg kan bidra med i organisasjonen. Det å ha en mentor som kan gi deg en second opinion, backe deg i det du gjør, og samtidig stille viktige spørsmål er en flott opplevelse. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle utvikle meg i så stor grad som jeg gjorde, så hele opplevelsen var svært positiv. Det er også veldig fint å møte andre kvinner i idretten som er i samme situasjon. Det har vært svært mye deling, og læring av hverandres reiser mot å bli en kvinnelig leder i idretten, forklarer Utheim Brown. 

Ønsker å øke kvinneandelen 

Målsetningen med mentorprogrammet er å få kvinnelige ledere til å ta steget mot et toppverv i norsk idrett. Idrettens eget kjønnsbarometer viser at det er en økning av kvinnelige ledere i norsk idrett, hvor særforbundene har 24% kvinnelige ledere. Mentorprogrammet for kvinnelige ledere er ett av tiltakene som er satt i gang for å øke kvinneandelen.  

Andre runde av mentorprogrammet hadde 29 kvinner med lederambisjoner, hvor hver enkelt har blitt fulgt opp av hver sin mentor.  Mentorprogrammet bestod av tre samlinger fordelt på ni måneder, i tillegg til møter mellom mentor og adept.  

Klart for tredje runde  

Tilbakemeldingene fra mentorprogrammet har vært svært gode. Nå ønsker Norges idrettsforbund å gi enda flere muligheten.  

– Vi starter planleggingen for tredje runde i mentorprogrammet til høsten, og tar sikte på oppstart først halvdel i 2020. Vi søker både mentorer og adepter som ønsker å utvikle seg innen ledelse i norsk idrett, sier Kari Vanebo, seniorrådgiver i Norges idrettsforbund.