Maren er landets yngste idrettsrådsleder

Publisert 26.09.2018

– De ønsket en ung representant og jeg var allerede karatetrener og tillitsvalgt for unge i Nordhordland Karateklubb, forteller Maren Svendsen om veien inn i idrettsrådet. 

Lindås idrettsråd har fått ny leder og hun er landets yngste med dette vervet. Maren begynte i idrettsrådet som 16-åring. De ønsket en ung representant og Maren var allerede aktiv i Nordhordland Karateklubb som trener og tillitsvalgt for ungdom.

– Jeg visste egentlig ikke hva jeg gikk til, hadde ikke hørt om idrettsrådet før. Jeg takket ja uansett. Det er vel følelsen av ansvar og tillit som har drevet meg framover. Vi er et likestilt team, alle «backer hverandre opp» i idrettsrådet, forteller den unge lederen.

Etter å ha blitt med i idrettsrådet lære hun mye om kommunen, anlegg, medlemslag, disponible midler til lagene og ikke minst regnskap. Nå studerer 20-åringen til å bli lærer på Universitetet i Stavanger. Det lar seg fint kombinere med vervet i hjemkommunen da mye av jobben kan gjøres fra studiestedet. Når det er møteaktivitet reiser hun hjem for å delta.

En fordel å være ung

Maren er en aktiv jente som setter pris på organisert idrett, men også skogsturer.

Den ivrige lederen forteller at fordelene med å være ung i et frivillig verv er at man lett blir sett. Maren har opplevd å være eneste tenåring blant hundre personer på et seminar. Hennes erfaring er at man som ung får mye oppmerksomhet og folk ønsker å hjelpe til slik at den unge skal bli værende i idrettsmiljøet. Hun legger ikke skjul på at det er vanskelig uten verken erfaring eller kunnskap. Men gjennom å takke ja når noen vil lære vekk og vise, får man erfaring for livet.

– Mitt tips til andre unge er å rett og slett å ta initiativet selv. Spør deg rundt om det finnes verv, vær interessert i å lære og vis at du ønsker å være med i frivilligheten. Møter du en som jobber i idretten eller frivilligheten, snakk med personen og bemerk navnet ditt. Og hvis du får en sjanse, bare hopp i det. Det er lov å prøve og feile, sier den nybakte lederen engasjert.

– Resultatene gjør det verdt det

På spørsmål om hva hun liker så godt med organisert idrett svarer 20-åringen

– At det rett og slett er organisert. Man har faste spilletider, et trygt miljø og den samme omgangskretsen. Det er spesielt viktig for barn å ha en fast rutine å komme til i aktiviteten som er moro. Her i Stavanger driver jeg nå med lacrosse og trives svært godt med det.

Maren har visst at hun skulle bli leder en stund, men likevel kom det som et lite sjokk. Hun forventer at det blir mye arbeid, men er trygg på at hun har de øvrige styremedlemmene i ryggen og er positivt innstilt til oppgavene som venter.

– Å være i et idrettsråd krever mye tålmodighet, men resultatene gjør det verdt det, jeg tror dette blir gøy! Så langt har jeg fått reise på konferanser og seminarer, og jeg har lært svært mye om ting jeg ikke visste eksisterte. Dessuten tar det seg bra ut på CV for fremtidige jobber, avslutter idrettsrådslederen smilende.

Bli en ung leder

NKF ønsker flere unge inn i verv og posisjoner. Kunne du tenke deg å lære mer om veien dit? Bli med på Lederkurs for ungdom for alle mellom 15 og 20 år i regi av Kampsportforbundet. Følg med i vår kurskalender.