Leiarkurs for ungdom

Publisert 17.02.2016
Redigert 03.01.2019

Helga 12.-14. februar blei første samling med kampsportforbundet sine fremtidige leiarar gjennomført.

I Kampsportforbundet sin langtidsplan er styrking av ungdomsidretten eit av måla – det inkludera også involvering i klubben si drift. Fredag 12. februar kom 26 spente ungdomar til Gardermoen for å tileigne seg meir kunnskap, dele erfaringar og skape nye kontaktar. Ungdom er ein stor ressurs for klubbane og med det rette verktøyet kan dei skape stor aktivitet i klubben sin. I løpet av den første kurshelga blei det snakka om blant anna korleis norsk idrett og kampsportforbundet er organisert, kva ein god leiar er, samt starte førebuingar til eit prosjekt eller eit tiltak som skal gjennomførast i eigen klubb.

Deltakar Martine Jordana Baarholm (17) frå Ålesund NTN Taekwon-Do Klubb er ein av ungdomane som deltok på kurset for Kampsportforbundet sine fremtidige leiarar. Ho har skrive om si oppleving av kurset.

martine

Helgen den 12-14.februar ble de arrangert lederkurs i regi av Norges Kampsportforbund for ungdom i alderen  15-19 år. ”Lederkurset forbereder deltakerne på lederverv i ulike deler av klubbarbeidet i norsk idrett. Ungdommene får relevant kompetanse til å delta aktivt der avslutningene tas i de ulike organisasjonsdelene. Kunnskapen og verktøyet ungdommen lærer vil gjøre det enklere å forstå, og få medansvar i egen klubb. I tillegg til kompetansen deltakeren tilegner seg, er det stort fokus på selvtillit og selvfølelse, og lagbygging på kurset. Varigheten på kurset er to helger fredag til søndag med egen praktisk oppgave mellom samlingene.”

Kurset har gjort meg oppmerksom på hvordan en kan bli en bedre leder og hvilke veier en kan gå for å strekke seg mot nye mål.

 

 

 

 

Jeg ble spurt av styret i Ålesund Taekwon-Do klubb om jeg var interessert i å delta på et slikt lederkurs. Jeg bestemte meg for å være med, og det er en avgjørelse jeg virkelig ikke angrer på. Samling 1 av 2 er nå overstått, og jeg kan nesten ikke vente til neste seminar i April. Kurset har gjort meg oppmerksom på hvordan en kan bli en bedre leder og hvilke veier en kan gå for å strekke seg mot nye mål. Jeg har fått innsikt i hvordan idretten er bygd opp med ulike seksjoner og styrer, og hvordan etikk og moral er i fokus. Ikke minst sitter jeg igjen med mange nye venner som har gjort et stort inntrykk på meg. Vi kommer fra ulike kampsportgrener, men likevel har vi mye til felles. Gjennom kurset har vi lært at det ikke er farlig å slå seg løs, og vi har sett på viktigheten av god selvtillit og selvfølelse.

Dette er et kurs jeg sent vil glemme, så jeg vil absolutt anbefale det til enhver kommende ung leder. Kursholderne er heilt supre og bærer mye kunnskap som de videreformidler på en artig og interessant måte. Om du har lyst å bli en bedre leder, meld deg på!
– Martine Jordana

 

I samband med klubbane sine årsmøter minnast det om at ungdom har stemmerett og er valgbar til styreverv frå dei er 15 år (ref. NIFs lov § 2-5.Generelle regler om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv.)