Karate-EM: Rapport og resultater

Publisert 08.05.2017

Karate-EM: Rapport og resultater

Stavangerjentene Bettina Alstadsæther og Lotte Ørbæk Andersen fra Stavanger Karate klubb representerte Norge i karate for seniorer i Kocaeli i Tyrkia 4.-7. mai. Totalt 424 utøvere fra 44 nasjoner deltok i mesterskapet. Hvert land kan kun stille med én utøver pr. klasse.

Bettina Alstadsæther konkurrerte i klassen kvinner – 61 kilo, mens Lotte Ørbæk Andersen konkurrerte i klassen kvinner + 68 kilo.

Dessverre fikk ikke de to norske jentene ut sitt potensiale i denne turneringen. Lotte Ørbæk Andersen vant første kamp mot den serbiske jenta Andriana Vicovac, men tapte deretter mot Aliyeva Farida (Aserbajdsjan). Bettina Alstadsæther tapte sin åpningskamp mot Siobhan Hayes, England.

– Lotte startet jo godt og vant første kamp 3-2. Hun fikk inn en fin 3-poenger når det var ett sekund igjen. Videre fant hun dessverre ikke ut av en svært god og teknisk motstander i Farida i den påfølgende kampen, melder Morten Alstadsæther fra Tyrkia.

Underdog mot hjemmefavoritt

Når begge jentene ble slått ut tidlig i de individuelle klassene ble fokus automatisk flyttet til lagkampen fredag – mot selveste hjemmefavoritten Tyrkia. Norge stilte med 2 jenter, mens Tyrkia stilte med 3. Med andre ord: begge de norske jentene måtte vinne. – Flere trenere har påpekt til meg i løpet av helgen hvor tøffe disse jentene er som stiller med kun to på laget. Det gjør ingen andre lag. Har man kun to jenter så stiller man ikke lag – men det gjør vi, sier en stolt Alstadsæther.

Bettina Alstadsæther førte an mot den tyrkiske «dronningen» Tuba Yakan, som var i knallform under hele mesterskapet og lørdag vant finalen i – 55kg klassen og dermed er europamester.

– Kampen gikk til 1-1, men Bettina var offensiv og dominant i sin kamp. Hun fikk 3 advarsler for hard kontakt, som jeg egentlig vurderte som perfekte slag. Tyrkia var millimeter fra disk de siste 5 sekundene. Dette viser virkelig at Bettina har et høyt toppnivå inne. Det var svært synd at ikke Lotte fikk gått – når vi kun stiller med to utøvere må vi vinne begge kampene. Vi fikk deretter rekval mot Slovakia. Her endret vi på laget; med Lotte som nr. 2 og Bettina 3. Lotte tapte dessverre her 6-0, da hun ikke fant ut av en svært god motstander. Begge hadde kjempetenning under oppvarmingen, forteller Morten Alstadsæther.

Fullstendige resultater finner du HER.

Prioriterte treningssamling

Fulltidslaget i karate som har som målsetting å kvalifisere Norge til sommer-OL i Tokyo 2020 deltar ikke i mesterskapet. Laget har prioritert en treningssamling i Marokko som er samtidig. – Det ble vurdert som viktigere å legge et godt grunnlag før OL-oppkjøringen starter for fullt i 2018, sier prosjektleder for karate til Tokyo 2020, Raik Tietze i Norges Kampsportforbund.

Emne: