Historisk deltakelse i thaiboksing VM!

Publisert 23.05.2022
Redigert 02.11.2022

Pressemelding
For første gang stiller det norske utøvere som representerer Norge gjennom Norges Kampsportforbund i et offisielt muay thai (thaiboksing) VM. Mesterskapet arrangeres fra 26. mai-4. juni i De forente arabiske emirater.
Kampsportforbundet tok tidligere i år over det internasjonale medlemskapet i International Federation of Muay Thai Associations (IFMA) og er med det Norges offisielle representant for muaythai internasjonalt. Det betyr at det norske laget som deltar i neste ukes verdensmesterskap stiller som offisielle representanter for Norges idrettsfamilie.
Norge deltok tidligere i årets europamesterskap, hvor det unge talentet Oliver Hansen tok hjem en sterk sølvmedalje.

Det norske laget

I tillegg til nevnte Hansen, stiller Norge også med Anne Line Hogstad som har flere sterke meritter som profesjonell fighter, hvor hun nå bl. a. går kamper i den prestisjetunge profesjonelle kampsportorganisasjonen ONE.
– Vi har kjørt på ganske lenge nå, så er superklar for å reise! Forventingene mine til VM er å gjøre mitt aller beste , gå mest mulig kamper , å selvfølgelig går man for en gullmedalje. På grunn av korona har man ikke fått gått like mange kamper som man har ønsket, så jeg er veldig glad for at jeg får muligheten til å gå i IFMA VM, sier Anne Line Hogstad før mesterskapet.
Norges utøvere i muay thai VM, Abu Dhabi 2022
  • Anne Line Hogstad (kvinner elite -54 kg) fra Grip Gamle Oslo Kampsportklubb
  • Oliver Hansen (herrer elite -75 kg) fra IL Skrim Silverdragon Muay Thai i Kongsberg

Med seg som coacher har de erfarne Eirik Digre, Daniel Lopez og Nong Bee som begge har imponerende meritter å vise til.

De norske utøverne stiller i tøffe klasser, med 15 utøvere i Hogstads klasse og 19 i Hansens klasse. Laget er likevel offensive og satser på å ta med edelt metall hjem til Norge.

Anerkjent toppidrett

– Dette blir et viktig mesterskap, da muaythai er en offisiell del av neste års European Games, som er OL for de europeiske landene, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

For at utøverne skal kunne delta i European Games er det viktig å hevde seg i internasjonale mesterskap, så man kan kvalifisere seg, samt vise Olympiatoppen som gjør det endelige uttaket at man konkurrerer på et høyt internasjonalt nivå.

– Derfor blir årets VM viktig også for fremtidig satsing på muaythai innen norsk toppidrett, avslutter Jacobsen.

Emne: