Thaiboksing: Historisk EM-sølv for Oliver Hansen (18)

Publisert 20.02.2022
Redigert 02.11.2022

Pressemelding

For første gang har norske muay-thai utøvere deltatt gjennom Norges Kampsportforbund i et offisielt, internasjonalt thaiboksing-mesterskap. Europamesterskapet ble arrangert i Tyrkia denne uken, og unge Oliver Hansen fra Kongsberg tok en imponerende sølvmedalje søndag ettermiddag.

Norges Kampsportforbund tok tidligere i år over det internasjonale medlemskapet i International Federation of Muay Thai Associations (IFMA). Kampsportforbundet er med det Norges offisielle representant for muay thai internasjonalt. Det betyr at de to utøverne som deltok i denne ukens EM stilte som offisielle representanter for Norge. I mesterskapet ble det avholdt både junior- og seniorkonkurranser. 613 utøvere fra 37 nasjoner deltok.

Imponerte hele veien til finalen

De to norske deltakerne i denne ukens EM var:

  • Brandon Trung Moen (-81 kg) fra Oksa Muay Thai i Kristiansand
  • Oliver Hansen (-75 kg) fra IL Skrim Silverdragon Muay Thai i Kongsberg

Brandon Trung Moen tapte dessverre i innledende runder. Oliver Hansen imponerte på sin side stort i de innledende kampene: Først slo han ut Dalian Dawody fra Sverige i kvartfinalen. I semifinalen vant han deretter over danske Nicklas Larsen. Larsen er kjent under navnet «The Destroyer», og har tidligere gått flere proffkamper. Han er også europamester og verdensmester i kickboxingorganisasjonen WKU.

I finalen møtte Hansen Skurikhin Yehor fra Ukraina.

– Ukraineren er tøff fighter med blant annet EM-gull fra 2019 på merittlisten. Dessverre ble motstanden i denne kampen for tøff for Oliver, som allikevel imponerte stort også i finalen. Vi gleder oss stort til å følge Oliver i årene som kommer, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampssportforbund.

Lover godt for fremtiden

– Det at Oliver, som tidligere har konkurrert i U23, nå går rett til senior elite-klassen og slår ut svært meritterte motstandere på veien til en sølvmedalje er en kjempeprestasjon. Dette er en historisk prestasjon, og den første norske thaiboksing-medaljen som tas etter at Kampsportforbundet overtok det internasjonale medlemskapet i International Federation of Muay Thai Associations (IFMA). Dette lover godt med tanke på European Games, som arrangeres i Krakow i 2023. Her står muay thai på programmet, påpeker Jacobsen.