Dialogmøte med MMA, muay thai og brasiliansk jiu jitsu

Publisert 29.08.2019
Redigert 02.11.2022

I april i år ble MMA og muay thai tatt opp som nye idretter av NIF, og flere klubber ønsker derfor nå å søke medlemskap i NIF og Norges Kampsportforbund. I den anledning ble det 28. august avholdt dialogmøte i Norges Kampsportforbunds lokaler med generalsekretær Trond Søvik og klubber som ønsket informasjon om søknadsprosessen og veien videre.

På dialogmøtet deltok totalt 20 representanter fra syv klubber. Klubbene fikk nødvendig informasjon om kriteriene for opptak, og viktigheten av å skille klubb og kommersielt foretak.

I tillegg fikk klubbene mer informasjon om søknadsprosessen og anledning til å stille spørsmål.

Opp til klubbene

– Jeg er glad for å se det tydelige engasjementet for idretten hos de fremmøtte på dialogmøtet. Det er viktig for miljøene å holde engasjementet oppe for å etablere seg, og ikke minst komme i gang med aktiviteter, som en del av NIF. Hvor raskt dette skjer vil være opp til miljøet og klubbene, sier generalsekretær Trond Søvik.

Det første klubbene må gjøre nå er å søke sin idrettskrets for å bli tatt opp i NIF, og dermed bli medlem av Norges Kampsportforbund. Informasjon om søknadsprosessen finner du her.

Ønsker å samle miljøet

Norges Kampsportforbund har en målsetting om å samle miljøet, og ønsker at klubbene skal søke medlemskap så fort som mulig, ikke minst med tanke på arrangering av stevner.

– Vi ønsker at alle de ulike kampidrettene skal kunne dra nytte av hverandre og hjelpe hverandre. Vi ser frem til å ønske klubbene velkommen, og oppfordrer til å bruke våre nettsider som veileder til søknadsprosessen og annen informasjon, forteller Søvik.

Relevante lenker: