Rent Idrettslag – Er din klubb registrert?

Publisert 14.11.2023
Redigert 18.11.2023

Norges Kampsportforbund oppfordrer alle klubber til å registrere seg som Rent Idrettslag. Per november 2023 har 173 klubber gjennomført e-læringsmodulen, men flere har mistet den 2-årige sertifiseringen og må ta resertifisering.

Rent Idrettslag er et nettbasert verktøy som gir klubben muligheten til å sette opp mål og tiltak for forebyggende arbeid. En ny versjon av verktøyet ble gjort tilgjengelig tidligere i år. Idrettslag som hadde opprettet brukere i det gamle verktøyet, fikk ikke brukerprofilene sine overført til det nye systemet, og det er derfor viktig at klubbene registrerer seg på nytt.

Stevnearrangører må registrere seg

Registrering av ny profil gjøres lett på www.rentidrettslag.no. Norges Kampsportforbund er Rent Særforbund, og for å styrke antidopingarbeidet har vi innført at alle klubber som skal være stevnearrangør må være Rent Idrettslag.

Norges Kampsportforbund oppfordrer også alle våre utøvere til å ta e-læringsprogrammet, Ren Utøver, uansett hvilket nivå man er på.

Rent senter

Forbundet oppfordrer også alle utøvere på landslag, rekrutteringslag eller under kontrollert utvikling til å trene på Rent Senter, hvis de skal trene på et treningssenter. Rent Senter betyr at senteret har et forebyggende antidopingprogram på kompetanseheving, informasjon og muligheter for dopingkontroll. Oversikt over alle treningssentre som har status som Rent Senter finner du her.

NB! Det er gratis å få foredrag fra Antidoping Norge ut til din klubb. Henvendelser kan sendes post@antidoping.no. Dere må oppgi klubbnavn, samt alder og antall på de dere ønsker foredrag for