Annika Sælid mottar Franzefoss-stipendet

Publisert 23.10.2018

Nybakt ungdoms-OL-vinner Annika Sælid fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg mottar Franzefoss-stipendet. Stipendet kommer godt med i hennes videre satsning på internasjonal karate.

Franzefoss-stipendet tildeles en utøver, musiker eller talent som ikke gir seg så lett og som har gjort seg fortjent til det gjennom innsats og ståpåvilje. Annika Sælid kan krysse av på alle punktene, da 17-åringen har en lang merittliste å vise til. Blant annet er hun blitt Norgesmester i karate fem år på rad. De to siste årene har hun også blitt nordisk mester og ser frem til årets mesterskap som avholdes i Finland.

I tillegg kan utøveren fra Sarpsborg skilte med syv gull, to sølv og to bronsemedaljer fra internasjonale konkurranser så langt i år. For ikke å snakke om gullmedaljen i ungdoms-OL i Argentina forrige uke.

Annika tok gull i ungdoms-OL. Foto: Xavier Servolle

Stipendet fra Franzefoss er et kjærkomment tilskudd i satsningen for Sælid som reiser svært mye for å delta på stevner verden over. Fra kampsport-Norge mottok også Sune Ower Østli (Oslo Taekwondo klubb) og Vanesa Gjuka (Mizuchi Karateklubb) stipend. Franzefoss-fondet gikk til blant annet Bergen Taekwon-Do klubb og Stavanger Capoeira klubb. Franzefossprisene ble i dag delt ut på Ladegården i Oslo.

Mange unge søkere

Sarpsborgjenta er en av mange søkere på Franzefoss sitt stipend som deles ut to ganger årlig. I år er det ny rekord på antall søkere på midlene. Franzefoss deler ut inntil 20 stipender i året til unge talenter og utøvere som utmerker seg på områder som vanligvis får liten oppmerksomhet.

– Denne gangen fikk vi nærmere 200 søknader, og det har vært en svært vanskelig oppgave å kåre vinnerne, sier Truls Markussen, konsernsjef i Franzefoss.

Han kan fortelle at et fellestrekk for alle stipendvinnerne er at de satser stort og presterer godt innen sine områder. Blant vinnerne som får midler fra Franzefoss-fondet finner vi klubber, foreninger og lag som tilbyr aktivitet for alle, uavhengig av sosial bakgrunn eller ambisjonsnivå.

– De drives av stort engasjement og frivillig innsats, og fungerer som en sosial møteplass i lokalmiljøet. Vi gratulerer alle vinnerne, og håper pengestøtten vil bidra til å åpne opp for å nå nye mål og muligheter, samt inspirere til økt motivasjon og innsats, fortsetter Markussen.

Stor verdi

Vinnerne av stipendet mottar 10.000 kr til videre satsning. Sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen, kan bekrefte at tildelingene har stor verdi for mottakerne.

– Kampsportforbundet er veldig glad og takknemlig for at Franzefoss kan være med å bidra for de som ikke gir seg så lett. Tidligere år har flere kampsportutøvere og -klubber mottatt stipend og fond, noe vi ser at har bidratt til en flott utvikling, sier en fornøyd sportssjef.

Vinnere av Franzefossprisene høst 2018:

Organisasjon/klubb Navn Kategori
Nor59 Strykeinstitutt Victoria Finstad Cello
Nor59 Strykeinstitutt Theodor Normann-Eide Fiolin/bratsj
Den Norske Ballettskole & Akademi Seline Skjølaas Leupi Ballett
Den Norske Ballettskole & Akademi Marianne Bjerke Ballett
Den Norske Ballettskole & Akademi Marine Charlotte Bjercke Prate Ballett
Flow Dance Academy, Paris Per Golten Tellnes Urban dance
Sem Friidrettsklubb Moa Abounnachat Bollerød Friidrett – løping
Ski IL Hedda Marie Kjølberg Hauge Friidrett – stavhopp
Furuset Ishockeyklubb Martin Haukerud Ishockey – keeper
Kristiansand Skateklubb/landslaget Jonas Carlsson Skating (OL 2020)
Mizuchi Karateklubb Vanesa Gjuka Karate
IK Hero/banelandslaget Anita Stenberg Banesykling
Oslo Taekwondo klubb Sune Ower Østli Taekwondo
Sentrum Kampsportklubb Annika Sælid Karate
Organisasjon/klubb Navn
Bergen Taekwon-Do klubb Marielle Lind
Sola Svømmeklubb Therese Schmitz
Lillehammer Curlingklubb Grunde Buraas
Stavanger Capoeira Klubb Ingjerd Marie Pedersen
Hommelvik Guts Sverre Inge Lystrup Ness
Vaffelgutta Ida Save
City Changers Henrik Tellefsen Gimle
Reistad håndball J2004 (Lier) Kjetil Haga